20.11.2021

Rauman Lukko katkaisi Kärppien viiden ottelun voittoputken ryöstämällä Raksilasta voiton maalein 2-5.

Oulun Energia Areenan ilta sai vauhdikkaan startin, kun otteluisäntä Salgrom yhdessä Oulun Korun kanssa järjesti kiekkokansalle viihdettä ennen alkulämmittelyjä ja niiden aikana. Portion Boysin energinen keikka lämmitteli yleisön iltaa varten erinomaisesti.

Kärpät ei sen sijaan ollut energisimmillän ottelun alussa, sillä vain 15 sekunnin pelin jälkeen omissa soi. Anrei Hakulinen löi alkutahdit illalle siirtämällä omansa 0-1 johtoon Julius Mattilan ja Mikko Petmanin alustuksesta. Kärpillä meni hetki toipuaa vieraiden terävästä alusta, mutta ajassa 14:21 Kärppien kolmosketju osoitti ihailtavaa suoraviivaisuutta tasoitusmaalissaan. Julius Hermonen ja Jesse Koskenkorva nappasivat syöttöpisteet maalin edustalta syntyneeseen Aku Rädyn tasoitusosumaan. Lukko nappasi johtonsa vielä takaisin erän lopulla, kun Linus Nyman onnistui maalinteossa. Kärppien Stanislav Galimov kirjautti erässä itselleen 12 torjuntaa.

Toisessa erässä pelin kuva ei muuttunut merkittävästi. Lukko luisteli erinomaisesti ja oli etevämpi kiekollisessa pelissä. Palkinto oli luvassa ennen erän puoltaväliä, kun Linus Nyman iski illan toisen osumansa. Kärpät sai erässä kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta pakkopeli ei ottanut kulkeakseen. Päätöserään jäi kirittävää kaksi maalia.

Toivonkipinä heräsi päätöserän puolivälissä, kun Troy Bourken väkevä maalineduspelaaminen johti kavennusosumaan. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Ville Koivunen ja Atte Ohtamaa. Bourke onnistui maalinteossa kolmannessa perättäisessä ottelussaan. Kanadalaishyökkääjän pisteputki on seitsemän ottelun mittainen.

Kavennuksen suoma ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Arttu Ilomäki iski muutamaa minuuttia myöhemmin taululle lukemat 2-4, ja Michael Haga viimeisteli loppulukemat 2-5 tyhjään maaliin.

Kärppien pelit jatkuvat tulevalla viikolla kahden ottelun voimin. Perjantaina Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja lauantaiksi joukkueet matkustavat Ouluun. Lauantaina Kärpät – HIFK käynnistyy kello 18:00.