01.09.2020

Liiga on valmistellut kauden avaamista suunnitellusti 1.10.2020. Liiga-seurojen sekä asiantuntijoiden kanssa yhdessä valmistellun toimintaohjelman avulla pyritään varmistamaan kauden läpivieminen turvallisesti niin urheilijoiden, muun henkilökunnan kuin katsojienkin osalta.

Liiga on yhdessä Liiga-seurojen sekä eri viranomaisten kanssa valmistellut kauden avaamista useamman kuukauden ajan. Valtiovallan, kuntien ja aluehallintoviranomaisten määrittämät, tällä hetkellä voimassa olevat rajoitukset ja suositukset ovat asettaneet haasteita, joihin Liiga on kuitenkin yhdessä seurojen kanssa etsinyt parhaita mahdollisia ratkaisuja, jotta harjoituskausi on voitu käynnistää, ja tulevan kauden läpiviemistä turvallisesti ja vastuullisesti on voitu lähteä suunnittelemaan.

“Me haluamme huolehtia siitä, että voimme tulevaisuudessakin keskittyä tarjoamaan ainutlaatuisia elämyksiä koko kiekkoyhteisölle ja jääkiekkoa seuraavalle yleisölle. Yhteistyössä vastuullisesti toimimalla huolehdimme Liigan onnistumisesta myös näinä haastavina aikoina, kertoo Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Urheilijoiden, työntekijöiden ja katsojien turvallisuuden varmistamiseksi laadituista toimintaohjeista löytyy tiivistelmä täältä. Toimintaohjeet otetaan käyttöön Liiga-kauden alkaessa. Ohjeistusta päivitetään tilanteiden muuttuessa.

Jääkiekko on Suomen seuratuin urheilulaji ja Liiga Suomen seuratuin urheilusarja. Kauden onnistunut läpivieminen on erittäin tärkeää Liiga-seurojen talouden kannalta. Ottelutapahtuman tuotot vaikuttavat seurojen talouteen merkittävästi. Välilliset taloudelliset vaikutukset Liiga-paikkakunnille ovat myös huomattavat.

“Suomalaisen jääkiekon merkitys koko kansakunnalle on myös huomionarvoinen asia. Se tuo ihmiset yhteen ja antaa puheenaiheen kahvipöytäkeskusteluihin. Me tarvitsemme yhteisen intohimon, jonka parissa viihtyä”, kommentoi Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen.