01.09.2019

Oulun Kärpät pelaa tänään toisen ottelunsa CHL:n alkulohkossa, kun Kari Jalosen ohjastama Sveitsin mestari SC Bern saapuu vierailulle. Perjantain avausottelu alleviivasi, ettei tässä turnauksessa jaeta ilmaisia pisteitä. Siksi illan ottelulla on molemmille joukkueille iso merkitys jatkopaikan metsästyksessä.

Kärpät avasi perjantaina CHL:n lohkovaiheen kotivoitolla Grenoblesta. Maalein 3-1 päättynyt peli oli haastava, mutta myös lupauksia herättävä. Oululaisten pelaaminen oli ajoittain erittäin soljuvaa, ja sitä samaa pitäisi nähdä tänään enemmän, jotta Euroopan eliittiseuroihin kuuluva Bern nujertuisi Raksilassa. Bern pelasi vierasottelun Skellefteåssa ja sai sieltä jatkoaikatappion kautta yhden pisteen.

Grenoble-pelistä Kärppien täytyy imeä kaikki mahdollinen oppi. Etenkin kärsivällisyyttä puolustuspäässä tulee kehittää, sillä perjantaina kotijoukkueelle määrättiin yhteensä 10 jäähyminuuttia. Vastaavaa määrää ei sovi kerryttää Berniä vastaan, sillä valmentaja Kari Jalonen voi lähettää jäälle tehokkaan ylivoimakoostumuksen. Bernin riveistä löytyvät muun muassa herrat Andrew EbbetMark Arcobello ja Simon Moser. Puolustuksessa häärii lisäksi ex-Kärppä Miika Koivisto, joka heilutti verkkoja Raksilassa kaudella 2017-2018.

Myös Kärppien puolelta löytyy kokemusta vastustajan riveissä pelaamisesta. Mika Pyörälä edusti toissa kaudella Berniä ja muistaa seurasta paljon hyvää, vaikkei suomalaisella aina nappiin mennytkään. Sarjan tiukka ulkomaalaispelaajien kiintiö pakotti Pyörälän istumaan pelejä katsomossa.

“Organisaatio oli huippuluokkaa. Oli itselle haastava kausi. Siellä oli ylimääräisiä ulkomaalaisia, eikä kaikkia pelejä saanut pelata. Sveitsin liiga oli mukavaa vaihtelua näihin pitkiin pelimatkoihin, ja sai olla enemmän kotona”, Pyörälä kommentoi aamujäiden jälkeen.

Spede tuntee Bernin vahvuudet ja laadukkaan pelaajamateriaalin. Hän huomauttaa, että tänään on tiukka ottelu edessä.

“Tänään on kovempi joukkue vastassa. Paljon Sveitsin maajoukkuepelaajia, ja kaikki ulkomaalaiset pelaavat omissa maajoukkueissaan. Äijäporukka, joka luistelee paljon ja on fyysinen molempien maalien edustalla.”

Perjantaina huilannut Juho Lammikko palaa Kärppien kokoonpanoon ja luistelee Jari Sailion ja Aku Rätyn miehittämän ketjun keskellä. Maalissa torjuu Patrik Rybar, jolle tämäniltainen on ensimmäinen virallinen peli kärppäpaidassa.

Ottelu alkaa kello 19:00. Lippuja löytyy vielä Ticketmasterista, minne pääse kätevästi tästä linkistä.