02.11.2019

Tänään pelataan kauden pelottavin ottelu, kun Halloween-teemapeli pelataan jälleen Raksilassa. Vastassa on kauhistuva HIFK, joka kuuluu Liigan kuumimpiin joukkueisiin.

Kärpät ja HIFK mittelevät tänään vastakkain viimeisessä pelissä ennen maaottelutaukoa. Matsista on tulossa monella tapaa jännittävä, ehkä jopa kauhistuttava, sillä molemmat joukkueet ovat viime aikoina saalistaneet voittoja toisen perään ja tänään jommankumman voittoputken on pakko päättyä. Lisää maustetta iltaan tuo Halloween-teema, jolloin katsomosta voi löytää vaikka millaisia otuksia.

HIFK pelasi eilen Kuopiossa ja haki sieltä jatkoaikavoitolla kaksi sarjapistettä. Tuolloin kuopiolaisilla oli vaikeuksia pitää huippulupaus Anton Lundell pihdeissä, sillä nuorukainen laukoi kiekon pussiin ja tarjoili vielä voittomaalin. Helsinkiläisten kultakypärälle Teemu Turuselle ei myöskään tahdo löytyä pysäyttäjää. Hyökkääjä on sopeutunut uuden joukkueensa pelitapaan ja tehtaillut pisteitä tähän mennessä 9+12=21.

Sarjataulukossa kuudentena majaileva HIFK oli lokakuun puolivälissä Kärppiä vahvempi voittamalla pelin jatkoilla 4-3. Se tarkoitti uuden alkua. Siitä pelistä eteenpäin oululaiset ovat saaneet viidestä peräkkäisestä pelistä täydet potit. Viimeksi keskiviikkona kaatui Lukko 4-2. Tuossa ottelussa Mika Pyörälä teki erityisen maalin, joka nosti miehen Kärppien runkosarjamaalien ennätykseen. Tänään Spedellä on paikka jättää Kai Suikkanen viereltään taakseen ja pussittaa 176. osumansa. Usko siihen on vahva, sillä Pyörälä on kuulunut Kärppien kantaviin voimiin ja tehnyt Jesse Puljujärven ja Juho Lammikon ketjun kolmantena lenkkinä komeat pisteet 7+11=18. Tuo määrä oikeuttaa Liigan pistepörssissä sijalle kahdeksan. HIFK:n kannalta on karmivaa, että Puljujärvi (11+7) ja Lammikko (7+14) ovat tehneet vielä enemmän tuhoja vastustajan maalilla.

Eilen jatkosopimuksen allekirjoittanut vastuuvalmentaja Mikko Manner muistuttaa, että Kärppien ja HIFK:n välisissä otteluissa on symboliikkaa mukana ja pelit sisältävät aina mielenkiintoisia käänteitä. Hän odottaa, ettei kumpikaan joukkueista pääse tänään helpolla.

Se on huikea pohjoisen ja etelän kohtaaminen. Molemmissa joukkueissa on erinomaisia pelaajia ja molemmat ovat hyvin roolitettuja ja hyvässä vireessä. Raksilassa on varmasti tupa täynnä ja se huipentaa tämän syyskauden. Tiedetään, että voittaminen vaatii huippusuorituksen.

Otteluennakon yllä olevalla videolla Mamba avaa myös jatkosopimuksensa taustoja ja syitä.

Kokoonpanossa nähdään muutoksia. Julius Junttila ei pelaa ja hänen paikkansa Michal Kristofin ja Jussi Jokisen viereltä ottaa Sami Anttila. Myös Otto Karvinen on sivussa ja Tino Metsävainio miehittää kolmoskentän keskustan. Maalilla torjuu Justus Annunen.

Tänään pelataan siis odotettu teemapeli. Kärpät Goes Halloween -hyväntekeväisyystapahtumassa tuetaan Pohjois-Suomen syöpälapsiperheitä. Myynnissä on suklaajoulukalentereita sekä mysteerikiekkoja, joilla voi voittaa esimerkiksi Pyörälän allekirjoittaman ja MM-kisoissa käytetyn jääkiekkomailan tai Annusen game worn -pelipaidan. Koko tuotto ohjataan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

Lisäksi Kärppä Ladies palkitsee illan parhaat Halloween-asut upeilla palkintopaketeilla. Lue lisää tapahtumasta tästä uutisesta: Kärpät Goes Halloween.

Saavu siis hallille näkemään syksyn huipennus ja tekemään samalla paljon hyvää. Kaikki ovat tervetulleita Raksilaan, olit sitten kummitus, peikko, noita tai velho!

Kärpät – HIFK klo 18.00

Liput: Ticketmaster