18.02.2022

KalPa – Kärpät 6-3

Kärppien ja KalPan välisen back to back -viikonlopun ensimmäinen ottelu päättyi kuopiolaisten 6-3 voittoon. Iltaa värittivät tehokkaat erikoistilanteet. Toisen erän viisi KalPa-maalia takasivat kuopiolaisille kolme pistettä.

Kärpät sai otteluun unelma-alun, kun se onnistui avauserässä viimeistelemään peräti kolme maalia. Ensimmäinen näistä syntyi tasaviisikoin kultakypärä Topi Niemelän mailasta ajassa 05:59. Onnistumiset jatkuivat, kun Kärpät pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Mika Pyörälä viimeisteli Petter Emanuelssonin ja Juhamatti Aaltosen syötöistä joukkueensa toisen maalin. Erän lopussa nähtiin toistamiseen ylivoimamaali. Tällä kertaa osuma kirjattiin paluumuuttaja Antti Kalapudakselle.

Toinen erä oli Kärppien kannalta varsin synkkä. Kolmen maalin johtoasema mureni pala palalta KalPan käyttäessä erikoistilanteensa varsin tehokkaasti. Kotijoukkueen ensimmäinen ylivoima käynnistyi ajassa 22:32. Kärppärangaistuksen viime hetkillä Tuomas Kiiskinen ja Aleksi Klemetti alustivat Tuomas Vartiaisen 1-3 kavennusosuman. Vain hetkeä myöhemmin KalPan ylivoima toimi jälleen ja joukkueen kapteeni Kiiskinen onnistui upottamaan kiekon kärppämaalin perukoille.

Ajassa 27:47 KalPan Matti Järvinen komennettiin jäähyaitioon kampituksesta. Kärpät ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa. Sen sijaan kotijoukkue tasoitti ottelun alivoimaisena. Neljännen KalPa-maalin jälkeen Kärpät otti aikalisän, jonka aikana Joel Blomqvist vaihdettiin tolppien väliin.

Kolmanteen erään Kärpät lähti kahden maalin takaa-ajoasemasta. Ajassa 44:14 Kärpille avautui vielä kertaalleen ylivoimatilanne, joka ei lopulta tuottanut tulosta. Ottelun viimeisillä minuuteilla oululaiset hakivat hanakasti tasoitusta pelaten ilman maalivahtia. Ottelun yhdeksännen ja viimeisen maalin iski kuitenkin KalPa.

Ottelun loppua varjosti Jesse Koskenkorvan poistuminen pukuhuoneen suojiin aivan pelin viime minuuteilla. KalPa-puolustaja Nikita Pivtsakin taklasi kiekotonta Koskenkorvaa keskialueella ja sai päähän kohdistuneesta taklauksestaan ottelurangaistuksen.

Revanssin paikka avautuu Kärpille pian, sillä joukkueet iskevät yhteen heti huomenna lauantaina kello 17 alkaen.