04.01.2023

Stenkan ennakon tarjoaa:

Runkosarjan merkitystä ei kannata väheksyä, sillä 60 pelin tekeminen on pohjana kevätjäille, jotka pettävät huonosti työnsä tehneiden alta. Joskus myös paremmin runkosarjansa pelanneiden alta.

Kärpillä on vahva perinne hyvistä runkosarjoista. Hyvien runkosarjojen päätteeksi on juhlittu mestaruutta Karien Mäkinen, Heikkilä ja Jalosen päävalmentajakausina. Samoin Lauri Marjamäen ja Mikko Mannerin.

Täysosumakevät ei ole aina vaatinut eikä vaadi runkosarjan voittoa, mutta menestys keväällä vaatii runkosarjan tuomaa tietoisuutta omista voimavaroista ja sen tuomaa itseluottamusta.

Syksyjen ei tarvitse olla täydellisiä menestyjille, mutta tammikuut ovat usein lähes tärkeimpiä myöhemmän tuloksenteon pohjaksi. Tammikuussa jyvät tahtovat erottua akanoista, siksi kova on alkuvuosien ottelurytmi, ja pisteitä on paljon jaossa. Alkuvuodesta joidenkin ote kirpoaa ja jotkut saavat junansa raiteilleen.

Uskon Kärppien tammikuuhun. Kymmenen ottelun urakka on kova ja alkaa kovimmalla haasteella: vastassa viime kausien paras kotijoukkue ja sarjajohtaja Rauman Lukko Äijänsuolla tänään.

Huomenna kohdataan porilainen hulluus ja Ässät, joka on saanut yleisönsä takaisin Isomäkeen. Pata porisee kuumana. Tammikuun ensimmäinen viikko päättyy satavuotisjuhlamestaruuttaan hakevan Turun Palloseuran isäntänä lauantaina Raksilassa.

Kiekkoviisaat opettavat, että edetään peli kerrallaan. Mennään sitten. Lukko on noussut koronavuosien aikana Liigan huipulle, vaikka viime kausi oli pettymys, kuten Kärpilläkin. Tähän kauteen kumpikin seura on varustellut iso maali mielessään.

Kärpät on liigahistoriassaan ollut Lukkoa parempi menestyksellään ja keskinäisissä otteluissa, mutta muutama viime kausi on pelattu Lukon komennuksessa. Viimeiset 12 kohtaamista on mennyt Lukolle voitoin 10-2!!!

Noissa luvuissa tosin ovat tämän kauden kaksi kohtaamista, joissa kumpikin on voittanut vieraspelinsä 2-1.

Nyt on joukkueiden kauden kolmas peli ja odotettavissa on kiivas ilta, jossa keskinäisen tasonmittauksen ja kolmen pisteen lisäksi on muutakin pelissä. Lukko jahtaa runkosarjan voittoa, Kärpät kotietua. Voittaessaan Lukko pudottaa todennäköisesti Kärpät runkosarjan voittokisasta. Kärppien voittaessa lähes kaikki on runkosarjassakin vielä mahdollista.

Kärppien pelin henkenä on saada peli jengoilleen ja napata pisteitä ainakin kahden pisteen keskiarvolla. Yli 20 pistettä pitäisi tulla, jotta loppukauden tavoitteet tuntuisivat realistisilta. Viimeisen kahdeksan ottelun kuntopuntarin pisteitten mukaan Äijänsuolla kohtaavat kovakuntoiset joukkueet. Kärki: 1) Lukko 18, 2) Pelicans 15, 3) Kärpät 15…Kärppien pistetahti on oikeassa suunnassa.

Edellisen Rauman kohtaamisen 2-1 voittomaalin Kärpille ”teki” Ville Leskinen. Viime perjantaina Leskinen teki Pelicansia vastaan kaksi maalia, eli myös voittomaalin. Kuka tekee tänään? Veikkauksia.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius