10.02.2023

Ilves – Kärpät 2-1

Yleisömäärä: 9580

Kärpät ja Ilves kohtasivat kolmannen kerran kuluvalla kaudella perjantai-iltana Tampereella. Joukkueet tarjosivat Nokia Arenan yleisölle tukun jännittäviä ja dramaattisia hetkiä. Ilves aloitti pelin aggressiivisesti ja onnistui rakentamaan useita maalipaikkoja. Kärpät vastasi kotijoukkueen vahvaan alkuun nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta Ilveksen puolustus onnistui pysäyttämään Kärppien yritykset.

Ottelun avausmaali nähtiin vasta kolmannessa erässä. Sen sinetöi ketjunsa avustamana kultakypärä Petri Kontiola.

Ajassa 57:30 Leevi Meriläinen sai käskyn jättää kärppämaali, kun tasoitusosumaa lähdettiin hakemaan kuudella viittä vastaan. Minuuttia myöhemmin Ilves onnistui toistamiseen illan aikana, kun kiekko löysi tiensä tyhjään maaliin.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä puolisen minuuttia, kun Ilves-hyökkääjä Jarno Koskirannalle vihellettiin kaksiminuuttinen huitomisesta. Kärpät onnistui kaventamaan ylivoimalla. Hyökkääjä Ville Koivusen maali syntyi kirjaimellisesti ottelun viimeisellä sekunnilla, ja näin ollen aika tasoituksen hakuun loppui kesken.