14.09.2019

Raksilan lauantaisauna on lämmitetty Oulun Kärppien kotiavausta varten. Vieraaksi saapuva Vaasan Sport on antanut merkkejä vaarallisuudestaan syksyn harjoitusotteluissa, joten edessä on varmasti viihdyttävä ja jännittävä kiekkoilta.

Viime torstaina Kärpät ja HPK julistivat uuden Liiga-kauden avatuksi Hämeenlinnassa. Kärpät voitti hallitsevan mestarin niukalla erolla 3-2, ja siitä iso kiitos kuului nuorille Topi Niemelälle ja Justus Annuselle. Tänään edessä on ensimmäinen kotipeli, kun vastassa on Vaasan Sport.

Sport haki tuntumaa alkavaan kauteen seitsemässä harjoituspelissä, joista seura voitti neljä. Vaasalaisten alle jäivät JYP kahdesti, TPS sekä ruotsalainen MoDo Hockey. Joukkue on uusinut miehistöään, jottei viime kauden runkosarjapettymys toistuisi. Lisää osaamista Sportin kalustoon tuovat esimerkiksi Turo AsplundAntti Erkinjuntti sekä liigajäille palaava Steven Seigo. Laatua tuli myös tolppien väliin, kun SHL:ssä uraa luonut Stefan Steen laittoi nimmarinsa sopimukseen. Sportin kokoonpanosta pitää mainita myös Niko Kuiri, joka toimi viime kaudella Kärppien A-nuorten kapteenina ja oli tärkeä osa matkalla kohti Suomen mestaruutta.

Päävalmentaja Mikko Manner löytää samoja elementtejä Sportista kuin toisesta liigajoukkueesta ja tarttuu myös vaasalaisten nuoreen kokoonpanoon.

“Sport on vähän niin kuin Porin Ässät. Molemmat näyttävät todella nopeilta ja energisiltä. Heillä on paljon hyvässä iässä olevia pelaajia, jotka ovat varmasti Joel Kivirannan esimerkistä ponnahtamassa kohti isompia otsikoita. Lisäksi Sportilla on arvomaailmaltaan loistava porukka. Se on erinomaisesti valmennettu ja se näkyy heidän suhtautumisessaan pelitilanteisiin.”

Valmentaja painottaakin, että Sportin aseisiin täytyy löytää keinot, jotta lopputulos olisi Kärppien puolella.

“Jos Sportia vastaan haluaa pärjätä, niin siihen heidän työmääräänsä ja intohimoon pitää ensiksi pystyä vastaamaan ja vasta sitten ruvetaan miettimään pelillisiä asioita.”

Sportille ottelu on kauden ensimmäinen. Kärpät sen sijaan taisteli pisteistä torstaina ja päihitti HPK:n maalein 3-2. Tuon ottelun sankariksi nousivat maalissa torjunut Justus Annunen sekä voittomaalin laukonut Topi Niemelä. Tänään onnistumisia odotetaan myös kokeneimmilta pelaajilta. Raksilassa kannattaakin seurata esimerkiksi, miten Jesse PuljujärviRadek Koblizek ja Juho Lammikko suoriutuvat kotiyleisön kannustaessa.

Kärppien kokoonpanoon tulee vain yksi muutos. Tänään Annunen on varamiehenä ja Patrik Rybar tekee ensiesiintymisensä Liigassa. Illan miehityksen näet alta.

Oulun lauantai-illan päänumero esitetään tänään Raksilassa. Liput kotiavaukseen löydät Ticketmasterista.

Lämpimästi tervetuloa Liiga-kauden kotiavaukseen!