12.09.2019

On uuden tarinan aika. Liiga-kausi 2019-2020 alkaa tänään isolla spektaakkelilla, kun viime kevään finaalijoukkueet avaavat pelit Hämeenlinnassa. Edessä avautuu tie, joka on välillä kivinen, välillä ruusuinen, ylä- ja alamäkiä riittää eikä määränpää ole kenelläkään tiedossa. Se on jääkiekkoa. Se on Liigaa.

Kärpät viimeisteli avausottelun kuvioitaan keskiviikkona Raksilassa. Harjoituksissa tuttuun tapaansa kiekon kanssa pujotellut Radek Koblizek kommentoi Liiga-avauksen tuovan vain hyviä ajatuksia mieleen.

On hieno fiilis. Viimeisimmästä Liiga-pelistä on pitkä aika. Kova peli on tulossa ja hieno joukkue on vastassa. Meidän täytyy pelata parasta peliämme,

Koblizek sanaili suomeksi.

Molemmissa joukkueissa on tapahtunut kevään jälkeen isoja muutoksia. Kärpät päästi useita pelaajia maailmalle, mutta sai tilalle kovia pelimiehiä. Ryhmään tulee lisää kokemusta Janne Pesosen muodossa, Juho LammikkoJesse Puljujärvi ja Jakub Krejcik tuovat valtaisasti laatua sekä Ludwig Byström ja Patrik Rybar sopeutuvat varmasti hyvin uuteen kiekkosarjaan. Seuran A-nuorista nousseet Tuukka TieksolaTopi Niemelä ja Justus Annunen ovat saamassa vastuuta, jotka kaverukset ottavat mielellään vastaan.

Meillä on paljon kokeneita pelaajia, jotka ovat pelanneet pitkään jääkiekkoa. He ovat upeita johtajia pukukopissa. Sitten on paljon nuoria tyyppejä, jotka ovat nälkäisiä. Meillä on hyvä sekoitus kaikkea, hyvä joukkue ja loistava joukkuehenki. Minä luotan tähän joukkueeseen,

Koblizek kuvailee.

Ennen kauden avauspeliä 90. juhlavuottaan lähestyvä HPK nostaa mestaruusviirin hallinsa kattoon. Seremonioiden jälkeen on aika pelata mitään säästelemättä.

Kärpät luottaa CHL-peleistä tuttuun ryhmitykseen. Koblizek, Lammikko ja Puljujärvi muodostavat ykkösnyrkin ja Annunen pelaa maalissa. Byström sekä Topi Niemelä tekevät Liiga-debyytin. Kokoonpano löytyy alta.

Ottelu alkaa kello 18:30. Telia TV sekä MTV3 lähettävät ottelun suorana.

Tervetuloa mukaan luomaan uutta tarinaa!