02.03.2024

KÄRPÄT – HIFK 3-0

Yleisömäärä 6050

Back-to-back-viikonlopun toinen osa miteltiin Oulussa lauantaina 02.03.2024. Molemmat joukkueet matkasivat edellisen päivän pelin jälkeen samalla lennolla kohti Oulua, ja perillä oltiin noin 01.20 perjantain ja lauantain välisenä yönä. Ottelun lähtökohdat olivat selvät. Kumpi sai revittyä itsestään enemmän irti kaukalossa, kun kuorma oli kova?

Kärpät onnistui tuomaan energisemmän ryhmän kaukaloon heti alusta saakka. Palkinto saatiin jo heti ensimmäisen erän alkuun, kun ajassa 00:58 Victor Berglund tykitti viivasta kiekon Roope Taposen selän taakse. HIFK on aina ollut Kärpille sytyttävä vastustaja, eikä tässäkään pelissä vältytty taisteluilta. Ensimmäisessä erässä Teemu Turunen ja Petteri Lindbohm passitettiin kärsimään kahden minuutin jäähyjä väkivaltaisuudesta. Ensimmäisen erän loppupuolella Kärpät selvitti vielä kaksi alivoimaa.

Toiseen erään lähdettiin tulikuumana, molemmat joukkueet taistelivat joka kiekosta viimeiseen mieheen asti. Allekirjoittanut ei ollut koskaan nähnyt noin montaa mailarikkoa yhteen erään, kun joukkueet väänsivät keskenään. Ajassa 24:41 Marko Anttila pohjusti hyvällä kudilla Julius Junttilalle rebound-kiekon, josta 500. otteluaan pelaava hyökkääjä ei erehtynyt, vaan sijoitti kiekon millintarkasti yläkulmaan. Erää varjosti kolme alivoimaa, joista Kärpät selvisi. Illan erikoistilannepelaaminen oli Kärpiltä erinomaista.

Kolmas erä kamppailtiin tasaisesti, mutta Kärppien vastahyökkäys oli tehokas, ja illan viimeisen maalin iski Julius Hermonen ajassa 42:22, räjäyttäen Raksilan yleisön iloitsemaan.

Raksila oli lauantai-iltana täynnä, ja yleisö eläytyi mukana alusta loppuun, siitä kiitos jokaiselle katsojalle! Runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua, sitten alkoi tosipelit!