07.02.2020

Kärpät vierailee tänään Tampereella, kun Kärpät ja Tappara iskevät yhteen Liigan kärkiottelussa.

Kymmenen pistettä erottaa sarjaa johtavan oululaisjoukkueen ja kakkossijalta löytyvän Tampereen Tapparan. Ero voi kaventua tänään seitsemään pisteeseen, mikäli tulos on suotuisa illan isännille. Kärppien apuvalmentaja Toni ’Soosi’ Sihvonen kuitenkin muistuttaa joukkueen arvoista; keskittyminen on vain ja ainoastaan tulevassa ottelussa, tuloksen ja sarjataulukon tuijottaminen ei joukkuetta hyödytä.

Me ei laiteta siihen ajatuksia. Peliä kohti mennessä eletään hetkessä, ja rakennetaan hyvää suoritusta sitä kautta. Arjessakaan me emme spekuloi, että jos nyt voitamme tämän ottelun, niin eroa on näin paljon. Yritämme vain valmistautua mahdollisimman hyvin ja luoda ne edellytykset sille, että voimme pelata mahdollisimman hyvän pelin.

Spekuloidaan nyt kuitenkin vähän.

Tämäniltaiset sarjapisteet voivatkin osoittautua kriittisiksi, kun runkosarjan kärkipaikkoja ratkotaan maalikuussa. Sarjataulukon tilanne on kärkikuusikon osalta äärimmäisen mielenkiintoinen. Sijoilla 2-5 olevat joukkueet ovat kaikki kahden pisteen sisällä toisistaan. Kauden yllätysjoukkue KooKoo voi voitolla nousta tänään sarjakakkoseksi, mikäli Tappara jäisi pisteittä.

Vaikka sarjataulukossa Tappara onkin toisena, on joukkueen kotikunto ollut kuluvalla kaudella keskinkertainen. Kymmenen varsinaisen peliajan voittoa 22 kotiottelusta tekee Tapparasta Liigan 7. parhaan kotijoukkueen. Seitsemästä edellisestä Tapparan kotipelistä vierasjoukkue on poistunut voittajana viisi kertaa. Vieraskaukalossa peli on kummallakin joukkueella kulkenut. Tappara *(24 – 14 – 6 – 4 – 52) ja Kärpät *(23 – 13 – 5 – 5 – 48) ovat Liigan paras ja toiseksi paras vierasjoukkue.
*= Ottelut – voitot – tasapelit – tappiot – pisteet

Kärppien viikko alkoi keskiviikkona Lahdessa, kun joukkue haki suvereenin voiton Isku Areenalta, Pelicansin kotiluolasta. Numeroin 1-8 päättynyt ottelu oli luonnollisesti Kärpiltä vahva esitys. Kärppä-debyyttinsä ottelussa teki puolustaja Miihkali Teppo, joka liittyi joukkueen vahvuuteen tiistaina. Sihvosen mukaan kaksi syöttöpistettä kirjauttanut Teppo esiintyi edukseen ensimmäisessä ottelussaan.

Ei varmasti ollut helpoin mahdollinen paikka pelata heti entistä seuraa vastaan. Mielestäni Miihkali näytti hyvää malttia kiekollisessa pelissä ja syötöt napsuivat kohdalleen. Sitten kun ei ollut syöttöpaikkaa, niin hän malttoi purkaa kiekkoa fiksusti. Hän pelasi hyvällä pelisilmällä ja puolusti jämäkästi. Ensimmäinen peli osoitti hyvin hänen monipuolisuuttaan.

Tappara ei kuluvalla viikolla ole pelannut, mutta viime viikonloppuna se pelasi kaksi todella tiukkaa vääntöä. Perjantaina loppuunmyyty paikalliskamppailu päättyi voittolaukauskisassa Tapparan eduksi maalein 3-4, ja lauantaina joukkue kaatoi JYPin maalein 1-0, niin ikään Hakametsässä.

Tappara on tällä kaudella ollut voittamaton vastus Kärpille. Syksyn kohtaamiset päättyivät Tapparan eduksi maalein 3-2 ja 2-3 vl. Tammikuun puolivälissä vierasvoitto irtosi Raksilasta maalein 2-3. Tapparan voittojen takuumies on ollut maalivahti Michael Garteig, joka on torjunut kaksi kolmesta voitosta. Molemmissa Raksilassa pelatuissa peleissä kanadalaisvahti lukitsi maalinsa tiukasti otteluiden avainhetkillä. Garteig on aloitusvuorossa myös tänään. Sihvonen muistelee kauden keskinäisten otteluiden osoittaneen Tapparan olevan tälläkin kaudella yksi Liigan parhaista joukkueista.

Ei kannata peräpeiliin hirveästi tuijotella, historia on historiaa. Tappara on laadukas joukkue, joka pelaa todella jämäkästi. Jos katsoo Tapparan johtoasemassa pelaamista, niin voi olla, ettei vastustaja ole saanut päätöserässä kovin paljoa laukauksia. Se osoittaa, että heillä on kärsivällisyyttä pelissä. Se tarkoittaa sitä, että meidänkin pitää olla tänään erittäin kärsivällisiä.

Tapparalta on sivussa kokoonpanostaan pari kärkipään nimeä. Jere Karjalainen (19+21=40) ja puolustaja Valtteri Kemiläinen (4+31=35) ovat isoja menetyksiä. Joukkueen paras pistemies Kristian Kuusela (17+26=43) sen sijaan on toipunut pelikuntoon.

Kärppien kokoonpanossa nähdään ainoastaan yksi muutos, kun Julius Hermonen korvaa Sami Anttilan nelosketjun vasemmassa laidassa. Justus Annunen saa tänään uransa ensimmäisen startin Tapparaa vastaan.

Kärpät tänään:

Tappara – Kärpät tänään Tampereen Hakametsässä kello 18:30 alkaen!