16.03.2022

Kärpät ja Tappara tarjoilivat 4500-päiselle oululaisyleisölle vauhdikkaan ja viihdyttävän, mutta vähämaalisen ottelun. Vierasjoukkue nappasi lopulta kolme pistettä päätöserän maalillaan.

Ottelun alusta asti kävi ilmi, että tänään Oulun Energia Areenan jäällä luisteli kaksi äärimmäisen tasaväkistä joukkuetta. Tempo oli korkealla, ja kumpikin joukkue onnistui luomaan joitakin laadukkaita maalipaikkoja, kuitenkin tuloksetta. Ehkä erän paras maalipaikka aukesi Tapparan Oskari Luodolle, mutta Kärppien Joel Blomqvist pysäytti Luodon yrityksen upealla patjatorjunnalla.

Illan ainoa erikoistilanne nähtiin ensimmäisessä erässä Kärppien ylivoiman muodossa. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt.

Toisessa erässä pelin tempo otti vielä muutaman napsun ylöspäin, eikä pelikatkoja liiemmin nähty. Kaukalossa tapahtumia hallitsi hienokseltaan Tappara.

“Eka erä oli molemmilta joukkueilta ihan hyvä. Sekä meillä että Tapparalla oli laatupaikkoja. Toinen erä, varsinkin ensimmäiset 12 minuuttia oli meiltä huono. En oikein tiedä mitä me odoteltiin. Kamppailuvalmius ja vahva kiekollinen peli puuttuivat kokonaan.”

summasi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kahta ensimmäistä erää ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kolmannen erän alussa syntyi ottelun voittomaali. Kärpät ylimiehitti hyökkäysalueen, ja Tappara käänsi tilanteesta nopeasti vastahyökkäyksen. Waltteri Merelän napakka rannelaukaus painui ohi Joel Blomqvistin ajassa 41:05. Kärpät painoi vielä päälle kolmannessa erässä, mutta Tappara puolusti tiiviisti ja kurinalaisesti. Viime sekunneilla Kärpät oli vielä tulla tasoihin, mutta kiekko pomppi takatolpalla yli Juhamatti Aaltosen lavan. Tappara voitti ottelun maalein 0-1.

Marjamäki harmitteli Merelän maalia, joka jäi lopulta illan ainoaksi.

“Yksi virhe noin laadukasta joukkuetta vastaan ja kiekko on verkossa.”

Kärppävalmentaja jatkoi ottelun perkaamista, ja peräänkuulutti joukkueeltaan röyhkeämpää pelaamista.

“Ei me voida joka pelissä pelata nollapeliä. Meidän hyökkäysvoimamme, kamppailuvoimamme päättäväisyytemme ja maalille meneminen ovat kevyttä tällä hetkellä.”

Kärpillä on jäljellä kolme runkosarjaottelua. Perjantaina vastassa on jälleen Tappara, sunnuntaina Kärppiä isännöi TPS, ja tiistaina runkosarja päätetään kotiottelulla KooKoota vastaan.