30.03.2021

Kärpät saalisti yhden sarjapisteen kotikaukalossaan, kun Tappara vei voiton rankkareilla.

Tappara oli valmiimpi osapuoli ottelun avauserässä, ja vieraiden Maksim Matushkin vastasikin illan avausmaalista. Erinomaisesta laukauksestaan tunnettu ruotsalais-venäläinen puolustaja tälläsi loistavasta vetopaikasta kiekon aivan yläkulmaan, ja pelikellot pysähtyivät aikaan 6:11. Erän puolivälin jälkeen Kärpät taisteli täydet kaksi minuuttia kahden miehen alivoimaa, ja pari minuuttia tämän jälkeen Michal Kristof polkaisi itsensä läpiajoon. Varma viimeistely Christian Heljangon längistä toi Kärpät tasoihin. Toiseen erään suunnattiin 1-1 tasalukemista.

Toinen erä oli Kärppien etsikkoaika, mutta tulosta ei syntynyt. Kärpät laukoi erässä 26 kertaa, mutta Tappara-vahti Heljanko nappasi kaikki 14 maalia kohti suuntautunutta laukausta. Toisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Petteri Puhakan koukkaamisjäähy, kun Kärpissäkin kiekko-oppia saanut nuori hyökkääjä koukki Otto Karvisen nurin maalin edustalla.

Kolmannen erän alussa Kärpät sai kylmää vettä niskaansa, kun Tappara iski välittömästi hengähdystauon jälkeen. Patrik Virran 1-2 osuma syntyi, kun erä oli ehtinyt vanhentua vain 44 sekuntia. Kauaa ei Kärpät kuitenkaan takaa-ajajana viihtynyt, sillä Tuukka Tieksola punnersi joukkueensa tasoihin komealla, ja ennen kaikkea röyhkeällä, yksilösuorituksella. Tasalukemat 2-2 pitivät varsinaisen peliajan loppuun saakka, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika oli kirjaimellisesti yhtä päätä. Patrik Rybar torjui viisi laukausta, kun taas Heljangolle ei kirjattu ainuttakaan torjuntaa. Maalittoman jatkoajan päätteeksi luvassa oli voittolaukauskisa.

Rankkareilla Kärppien ainoaksi onnistujaksi jäi Michal Kristof, kun taas Tapparasta verkkoa heiluttivat Kristian Tanus ja Anton Levtchi. Näin ollen lisäpiste matkasi Tampereelle maalein 2-3.

Kärppien pelit jatkuvat jo torstaina, kun HPK vierailee Oulussa.