15.12.2023

KooKoo – Kärpät 4-2
Yleisömäärä: 3045

Kärpät ja kouvolalainen KooKoo kohtasivat joulukuisena perjantai-iltana toistamiseen kuluvalla kaudella. Ensimmäinen keskinäinen taisto käytiin tasan kuukausi takaperin Raksilassa. Tuolloin keltamusta kotijoukkue vei nimiinsä täydet kolme pistettä. Tänään teema oli siinä mielessä sama, että kotijoukkue nappasi koko pistepotin.

Ensimmäinen erä oli Kärppäjoukkueen, joka hallitsi kiekkoa ja onnistui tehtailemaan illan avausmaalin. Ruotsalaishyökkääjä Noel Gunler viimeisteli 1-0 osuman puolustaja Viljami Juusolan ja hyökkääjä Connor Bunnamanin syötöistä. Juusolalle syöttöpiste oli Liiga-uran ensimmäinen tehopiste.

Kärpille vihellettiin ensimmäisen erän loppuun rangaistus koukkaamisesta. Vierasjoukkue onnistui tehokkaasti lyömään KooKoon ylivoiman, joka jatkui vielä toisen erän alussa. Ensimmäisen alivoiman jälkeinen hyökkäys tuotti Kärpille illan toisen maalin. Tällä erää osuman kapellimestarina toimi kultakypärä Teemu Turunen.

KooKoo ei suostunut lannistumaan kahden maalin tappioasemassa, vaan kiri kakkoserän aikana tasoihin. Näin ollen pelin päätöserään lähdettiin 2-2 tasalukemissa.

Kolmannen erän vei nimiinsä kotijoukkue – tästä kertoo muun muassa kaksi tehtyä maalia. Näistä ensimmäinen syntyi ajassa 48:49 hyökkääjä Axel Ottossonin toimesta. Viimeisen naulan Kärppien arkkuun löi KooKoo-kapteeni Otto Paajanen, joka viimeisellä peliminuutilla toimitti kiekon tyhjään kärppämaaliin.