06.02.2021

Kärpät kaatoi SaiPan kotikaukalossaan maalein 2-0. Aleksi Mustonen maalasi pitkän tauon jälkeen, Tuukka Tieksola iski uransa ensimmäisen ja Patrik Rybar torjui toisen perättäisen nollapelin.

Avauserässä oli selvää, että eilen Lappeenrannassa pelannut SaiPa kärsi hienoisista bussijaloista. Kärpät oli terävämpi avauserässä, ja ajassa 4:20 juhlittiin illan avausmaalia. Viimeksi lokakuussa maalinteossa onnistunut Aleksi Mustonen nousi röyhkeästi maalille, ja vei Kärpät 1-0 johtoon kauden toisella maalillaan. Vaihtopenkin reaktioista pystyi tulkitsemaan, että onnistuminen tuli oikealle miehelle. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin Kärppien 1-0 johdossa.

Toinen erä oli pelillisesti tasaisempi. Kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaansa – Kärpät kerran ja SaiPa kahdesti – mutta kumpikaan joukkue ei maalinteossa onnistunut. Erityismaininta Kärppien taistelevalle ja uhrautuvalle alivoimapelaamiselle. Joukkue teki selväksi, että ainakaan asenteesta sarjapisteet eivät tänään jäisi kiinni. Toinen erä jäi maalittomaksi.

Kolmannen erän alussa SaiPa sai vielä yhden ylivoimamahdollisuuden, mutta tulosta ei tullut. Kärpät sen sijaan heilautti vielä verkkoa, kun Tuukka Tieksola iski uransa ensimmäisen liigamaalin komealla tavalla. Aatu Räty pelasi kiekon laidan tuntumaan, mistä Tieksola leikkasi keskelle ja ampui terävän rannarin takakulmaan. Isosta leikkauksesta kevään ja kesän aikana toipunut Tieksola tuuletti maalia vapautuneesti. Kärppien maalilla Patrik Rybar torjui toisen perättäisen nollapelinsä eteen 19 laukausta. SaiPa-vahti Matej Tomek torjui 15 kertaa.