28.02.2022

Kärpät – Ässät 4-1

Kärpät palasi päävalmentaja Lauri Marjamäen johdolla kotiyleisönsä eteen voitokkaasti peitoten Porin Ässät maanantai-iltana. Selkeät 4-1 lukemat takasivat keltamustille kolme tärkeää sarjapistettä. Hyökkääjä Juhamatti Aaltonen viimeisteli ottelun neljästä kärppämaalista kolme.

Ottelun alkuseremoniassa juhlistettiin Kärppien omia olympiasankareita hyökkääjä Saku Mäenalasta ja puolustaja Atte Ohtamaata. Oulun Kärpät 46 ry, Oulun Kärpät Oy sekä Kärppäkannattajat halusivat jokainen omalta osaltaan palkita kultamitalistit. Ohtamaa oli harmittavasti sairastumisen vuoksi estynyt saapumasta paikan päälle, joten Mäenalanen otti muistamiset vastaan molempien herrojen puolesta.

Vaikka joukkueet lähtivät hyvin erilaisista asetelmista iltaan, esittivät molemmat osapuolet energisiä otteita pelin alkumetreiltä lähtien. Ensimmäinen ylivoima avautui Kärpille jo puolentoista peliminuutin jälkeen, kun Ässien puolustaja Aleksi Heimonsalmi sai estämisrangaistuksen. Ässät onnistui pitämään maaliverkkonsa puhtaana, ja pian Heimonsalmen vapauduttua jäähyaitiosta vihellettiin ensimmäinen kärppärangaistus. Tänään debyyttiotteluaan kärppäpaidassa pelannut puolustajavahvistus David Sklenicka sai selästä taklaamisesta jäähyn mallia 2+10 minuuttia. Kotijoukkueen alivoima kesti kuitenkin tuon kaksiminuuttisen ilman takaiskuja ja 0-0 tilanteessa jatkettiin aina erän puoliväliin saakka. Ajassa 10:59 Ässien puolustaja Roni Sevänen vei joukkueensa 0-1 johtoasemaan. Syöttäjiksi ottelun avausmaaliin merkittiin hyökkääjät Jasper Lindsten ja Alexander Ruuttu.

Toisen erän alkuun Kärpille avautui oiva tilaisuus tulla ottelussa tasoihin. Ässät-puolustaja Jacob Andersson sai rangaistuksen huitomisesta estellessään kärppähyökkäystä, ja kahden minuutin jäähyn sijaan tilanteesta seurasi rangaistuslaukaus. Laukausta suorittamaan komennettiin hyökkääjä Juhamatti Aaltonen, joka kylmänviileästi napautti Kärpät ottelussa tasoihin. Pelin edetessä yleisö saisi huomata, että tämä oli vain alkusoittoa Aaltosen illalle. Vain pari minuuttia myöhemmin 1-1 osumasta Aaltonen onnistui toistamiseen. Saku Mäenalanen ja paluun kärppäpaitaan tehnyt hyökkääjä Julius Junttila ansaitsivat syöttöpisteet tähän 2-1 maaliin.

Ottelun ensimmäinen erikoistilanneviimeistely nähtiin kolmannessa erässä. Ajassa 50:29 hyökkääjä Mika Pyörälä nakutteli ylivoimalla ketjukavereiden Troy Bourken ja Petter Emanuelssonin syötöistä lukemat jo kolmeen yhteen. Aivan kolmannen erän viimeisillä hetkillä Ässät haki vielä kavennusta kuudella viittä vastaan. Juhamatti Aaltonen kuitenkin katkaisi siivet tältä toiveelta viimeistelemällä hattutemppunsa vierasjoukkueen tyhjään maaliin. Tämän osuman myötä myös kärppävahti Joel Blomqvist pääsi illan aikana tehopisteille.

Kolmen pisteen voiton myötä Kärpät sai vahvan startin uuteen peliviikkoon. Kolmen ottelun viikko jatkuu vieraissa, kun keskiviikkona kello 18:30 alkavassa ottelussa Kärpät kohtaa tämänhetkisen sarjakakkosen, eli Mikkelin Jukurit.