23.03.2021

Kärppien tehokas avauserä tuotti kolme pistettä Raksilan tiistai-illassa. Patrik Rybar torjui nollapelin.

Ottelun alusta pystyi päättelemään, että Kärppien kopissa valmistautuminen oli hoidettu huolella. Jalka liikkui, ja koko joukkue tuntui olevan valmis taistelemaan. Avausmaaliakaan ei tarvinnut odottaa kauan. Libor Sulakin röyhkeä nousu ja tarkka laukaus tuottivat tulosta ajassa 04:02. Syöttöpisteen maaliin nappasi Aku Räty. Niin ikään röyhkeä oli myös Kärppien toinen maali. Michal Kristof taisteli itsensä maalipaikkaan ja viimeisteli Patrik Bartosakin längistä Kärpät 2-0 johtoon. Syöttöpiste Aleksi Mustoselle. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin näistä lukemista.

Toinen erä oli vierasjoukkueelta vahvempi, mutta jäi kummallekin joukkueelle maalittomaksi. Kärppien Patrik Rybarille oltiin kirjattu 40 minuutin jälkeen 15 torjuntaa. Bartosak oli torjunut samassa ajassa 12 kertaa.

Päätöserässä pelinkuva ei olennaisesti muuttunut. Pelicans haki vimmatusti kavennusmaalia, ja Kärpät jatkoi jämäkkää ja tarkkaa viisikkopelaamistaan. Kärpillä oli kertaalleen mahdollisuus kasvattaa johtoaan ylivoimalla, mutta pakkopeli ei tuottanut tulosta. Pelicans ampui Patrik Rybaria kohti päätöserässä yhdeksän kertaa. Koko ottelussa Rybar torjui 24 kertaa nollapelinsä eteen.

Kokonaisuutena Oulussa nähtiin tasainen ja playoff-henkinen ottelu. Kaksinkamppailu oli kovaa alusta asti, eikä kumpikaan joukkue saanut mitään ilmaiseksi.

Kärppien pelit jatkuvat lauantaina, kun vuorossa on vierasottelu JYPiä vastaan.