10.04.2021

Kärpät palasi voittokantaan kaatamalla JYPin maalein 4-1. Tehokas avauserä oli Kärppien turva, kun JYP paransi peliään ottelun edetessä.

Avauserässä Kärpät hyppäsi suoraan kuskin paikalle tykittämällä peräti neljä maalia ensimmäisellä kaksikymppisellä. Maali-ilottelun aloitti Miihkali Teppo ajassa 04:39, kun puolustaja nousi rohkeasti viivalta maalin edustalle asti ja viimeisteli kauden kolmannen maalinsa. Paria minuuttia myöhemmin Cody Kunyk ja Jussi Jokinen karkasivat ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi jälkeenpäin mainittu viimeisteli Kärppien illan toisen osuman. Radek Koblizek iski 3-0 maalin pian erän puolivälin jälkeen, ja 4-0 osumasta vastasi Juhamatti Aaltonen hetkeä ennen erän päätöstä. Mainitsemisen arvoista on se, että Joona Huttula nappasi erässä peräti kolme syöttöpistettä. Tulostaulustua huolimatta Kärppien Patrik Rybarille kirjattiin erässä peräti 12 torjuntaa.

Toiseen erään JYP sisuuntui ja iski ottelun avausosumansa ajassa 26:40, maalintekijänä Aleksi Salonen. Kokonaisuutena erä oli vierasjoukkueelta huomattavasti ensimmäistä erää vahvempi kaukalon molemmissa päissä. Kärpät sai erässä yhden ylivoimamahdollisuuden, kun kärppäkasvatti Ville Ottavainen istui kaksiminuuttista kampituksesta. Ylivoima oli kuitenkin tehotonta. Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 4-1.

Päätöserä tarjosi paljon samaa kuin toinenkin erä. JYP oli hienokseltaan edellä kiekollisessa pelissä, mutta Kärpät puolusti johtoaan jämäkästi. Joukkue esitti uhrautuvaa ja fiksua puolustuspelaamista, kun se tappoi erän avauspuoliskolla kaksi alivoimaa. Ottelussa ei nähty lisämaaleja, joten Kärpät vei voiton maalein 4-1.

Kärppien pelit jatkuvat maanantaina ja tiistaina Tampereella, kun vastassa on Tappara back-to-back -otteluissa.