30.06.2020

Kärpät isännöi seurahistoriansa ensimmäistä CHL-ottelua 5. syyskuuta 2014, kun saksalainen Kölner Haie vieraili Oulussa. 5012 silmäparia seurasi, kun Kärpät nappasi voiton voittolaukauskisan päätteeksi. Kärppien kokoonpano oli seuraavanlainen:

Ottelun avauserä oli maaliton, vaikka kummallakin joukkue sai omat mahdollisuutensa kokeilla ylivoiman toimivuutta. Toisessa erässä ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon, kun vierasjoukkueen Philip Riefers vei joukkueensa 0-1 johtoon. Paria minuuttia myöhemmin Köln johti jo 0-2, kun Marcel Ohmann ohitti Kärppien Tomi Karhusen.

Kärppien takaa-ajo käynnistyi kolmannessa erässä, kun Joonas Kemppainen kavensi pelin ketjukavereidensa Joonas Donskoin ja Julius Junttilan esityöstä. Adam Masuhr puolestaan toi Kärpät tasoihin ajassa 52:45. Syöttöpisteet tuohon maaliin nappasivat Ryan Glenn ja Ivan Huml.

Jatkoaika oli maaliton, joten ratkaisu siirtyi voittolaukauskilpailuun. Ottelun voittomaali syntyi kahdeksannessa laukojaparissa, kun Kölnin Mike Iggulden epäonnistui omassa yrityksessään, ja Joonas Donskoi ratkaisi voiton Kärpille. Ottelun tilastot, tapahtumat ja kokoonpanot löydät tästä!

Kärpät voitti oman alkulohkonsa, kun kuudesta pelatusta ottelusta joukkue keräsi 13 pistettä. Ainoan alkulohkotappiona Kärpät kärsi vierasottelussa Kölneri Haiea vastaan kahta päivää Raksilassa pelatun ottelun jälkeen.

Kärppien JJJ-ketju oli kovassa iskussa CHL-kaukaloissa, sillä kolmikko keräsi alkulohkossa ja pudotuspeleissä yhteensä 32 tehopistettä. Kemppainen (2+10=12), Donskoi (8+4=12) ja Junttila (6+2=8) olivat Kärppien kolme parasta pistemiestä.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Kärpät tiputti itävaltalaisen Vienna Capitalsin, ja neljännesfinaaleissa kaatui Lappeenrannan SaiPa. Kärppien CHL-taival päättyi semifinaaleihin Frölunda Indiansia vastaan.