22.04.2020

Oulun Kärpät sopi yhdessä sopeuttamistoimenpiteistä pelaajien, valmennuksen, työntekijöiden ja seurajohdon kanssa koronakriisin taloudellisten vaikutusten minimoimiseksi.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila vaikuttaa jokapäiväiseen tekemiseen kaikilla elämän osa-alueilla. Vaikutus tuntuu myös urheiluseurojen taloudessa, eikä Kärpät ole tähän poikkeus. Oulun Kärpät Oy:n toimitusjohtaja Tommi Virkkusen mukaan tulevaisuutta on vaikea ennustaa, joten seuran on varauduttava parhaansa mukaan. Tulevaan kauteen valmistaudutaan kuitenkin niin normaalisti kuin on vain mahdollista.

Tällä hetkellä tulevan kauden eteen tehdään töitä kaikilla osa-alueilla normaalisti, ja esimerkiksi kausikorttimyynti ollaan aloittamassa pian. Syksyn tilannetta on kuitenkin mahdotonta ennustaa, joten joudumme varautumaan myös niihin vaikeimpiin skenaarioihin.

Oulun Kärppien pelaajien kanssa on sovittu palkkaleikkauksista ja muiden työntekijöiden kanssa on lomautuksista, jotka jaksottuvat kevään ajalle.

Haluan kiittää koko organisaatiota siitä, että olemme pystyneet vaikeassa tilanteessa kommunikoimaan avoimesti ja päättämään asioista yhdessä. Näillä toimenpiteillä pystymme turvaamaan sitä, että olemme jatkossakin kilpailukykyisiä sekä urheilullisesti että taloudellisesti.

Kärppien hyökkääjä Jussi Jokisen mukaan joukkueen sisällä näkemys tilanteesta oli yhtenäinen, ja vuoropuhelu seurajohdon kanssa oli reilua ja avointa. Ratkaisu tilanteeseen löytyi helposti.

Meille oli joukkueen sisällä alusta asti selvää, että ehdottomasti osallistumme näihin talkoisiin. Kävimme asiaa läpi seurajohdon kanssa ja yhdessä joukkueen kesken. Meidän mielestämme tämä ratkaisu oli kaikkien osapuolten kannalta reilu.

Kärppien edustusjoukkue aloitti valmistautumisen kauteen 2020 – 2021 viime viikolla, kun ohjattu harjoittelukausi käynnistyi. Joukkue harjoittelee toistaiseksi itsenäisesti fysiikkavalmentaja Samppa Jaakolan jakamien harjoitusohjelmien mukaan.