19.03.2021

Kärpät nappasi kauden ensimmäisen voittonsa KalPasta. Toisen erän tehohetki toi Kärpät tasoihin, ja Tuukka Tieksola ratkaisi ottelun jatkoaikaosumalla. Kesken ottelun Patrik Rybarin korvannut Justus Annunen pelasi loistopelin.

Artikkelikuva: Ukko Juntunen

Avauserä enteili Kärpille synkeää iltapuhdetta. KalPan Severi Immonen avasi ottelun maalinteon ajassa 7:26, kun mies pääsi luutimaan irtokiekon käytännössä tyhjään maaliin. Erän puolivälin jälkeen peli oli jo 2-0, kun Hugo Gallet iski uransa ensimmäisen Liiga-maalin komealla rannelaukauksella. Seitsemän kertaa erässä torjunut Patrik Rybar oli tilanteessa voimaton, sillä Miska Humalojan maski oli aukoton. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin KalPan 2-0 johdossa.

Toinen erä alkoi dramaattisesti, kun Kärpät joutui vaihtamaan maalivahtiaan. Patrik Rybar liputti itsensä pois pelistä, ja tolppien väliin luisteli Justus Annunen. Kärpät sai erän avauspuoliskolla kaksi ylivoimamahdollisuutta, joista toinen tuotti toivotun tuloksen. Aleksi Mustosen kauden kahdeksas maali näki päivänvalon ajassa 28:00. Peli oli tasan jo 35 sekuntia myöhemmin, kun Libor Sulakin laukaus yllätti KalPa-vahti Henrik Tikkasen. Päätöserää kohti lähdettiin tasatilanteesta 2-2.

Päätöserässä kummallakin joukkueella oli omat mahdollisuutensa kääntää peli edukseen. KalPa oli kiekollisesti hienokseltaan etevämpi, mutta Kärpät onnistui luomaan vaarallisia paikkoja nopeista vastahyökkäyksistä. Verkko ei kuitenkaan heilunut kummankaan joukkueen toimesta, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi erinomaisessa iskussa jo hetken aikaa ollut Tuukka Tieksola. Cody Kunyk ja Ludwig Byström alustivat Tieksolan kauden kahdeksannen osuman, joka syntyi rebounista ajassa 62:50. Voitto oli Kärpille kauden ensimmäinen KalPasta.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikolla kahdella ottelulla. Tiistaina Pelicans vierailee Oulussa ja lauantaiksi Kärpät matkustaa Jyväskylään.