10.02.2020

Kärpät lainaa hyökkääjä Tino Metsävainion Unkariin, Fehérvár AV19:n joukkueeseen. Metsävainio kiekkoilee EBEL-liigassa loppukauden ajan.

Tino Metsävainio, 23, on pelannut kuluvalla kaudella 20 ottelua Liigassa ja kaksi ottelua Mestiksessä. Viime viikonloppuna Kokkolan Hermeksessä lainalla kiekkoillut hyökkääjä iski kahdessa pelaamassaan ottelussa tehopisteet 1+1. Liigassa pelaamassaan 20 ottelussa tilille on kertynyt tehot 2+2.

Haukiputaalta lähtöisin olevalle Metsävainiolle Fehérvár tulee olemaan ensimmäinen seura Suomen ulkopuolella. Monikansallisessa EBEL-liigassa pelaava unkarilaisjoukkue majailee noin sadantuhannen asukkaan kaupungissa keskellä Unkaria, Székesfehérvárissa.

Fehérvár taistelee parhaillaan paikasta pudotuspeleihin. EBELin sarjajärjestelmässä joukkueet jaetaan 40 ottelun jälkeen kahteen lohkoon. Kärkikuusikko pelaa oikeudesta valita vastustajansa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, kun taas pohjakuusikolle on jaossa kaksi viimeistä playoff-paikkaa. Alemmassa lohkossa pelaava Fehérvár on nyt pelannut kaksi ottelua ja on lohkon kolmantena yhdellä voitolla.

Metsävainiolla on sopimus Kärppien kanssa tulevasta kaudesta. Urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan hyökkääjän laina juuri Fehérváriin on eduksi kaikille osapuolille.

Hienoa, että saamme tulevan kauden pelaajallemme mahdollisuuden pelata isoja minuutteja loppukauden ajan. Fehérvárissa on tuttu valmentaja ja joukkue pelaa tällä hetkellä tärkeitä pelejä. Tämä on loistava yhtälö kaikille osapuolille.

Fehérvária valmentaa oululaislähtöinen Antti Karhula. Pelaajana Kärppien junioripolun kulkenut Karhula edusti Kärppiä 1-divisioonassa kaudella 1997 – 98. Sen jälkeen useissa seuroissa Suomessa, Ruotsissa, Ranskassa, Italiassa ja Saksassa kiekkoillut Karhula päätti pelaajauransa kauteen 2008 – 09. 43-vuotias Karhula nimitettiin joukkueen päävalmentajaksi tammikuussa, kun Hannu Järvenpää vapautettiin tehtävistään. Karhulan apuvalmentajana toimii vielä viime kaudella unkarilaisseurassa kiekkoillut Arttu Luttinen.

Myös kokoonpanosta löytyy suomalaisväriä, sillä Liigasta tutut puolustajat Harri Tikkanen ja Kalle Kaijomaa edustavat seuraa.

Fehérvár pelaa seuraavan kerran huomenna tiistaina, ja mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan on Metsävainion määrä debytoida joukkueessa jo tuossa ottelussa.