05.12.2019

Kärpät ja KooKoo pelasivat vaiheikkaan ottelun Raksilassa, joka päättyi isäntien juhliin 6–3. Heikon avauserän jälkeen oululaiset nousivat jaloilleen ja iskivät neljästi alle kymmeneen minuuttiin. Itsenäisyyspäivän jälkeen edessä on kotipeli HIFK:ta vastaan.

Oulun Energia Areenalla päästiin tuulettamaan kunnolla, kun Kärpät teki kuusi maalia ja kaatoi vieraaksi saapuneen KooKoon 6–3 (0–1, 4–0, 2–2). Kärpät keksi aseet vastustajan nujertamiseen ensimmäisellä erätauolla ja onnistui kääntämään pelin edukseen Mika Pyörälän, Julius Junttilan sekä Jesse Puljujärven maaleilla.

1.erä

Ottelun ensimmäinen erä sisälsi nopeita hyökkäyksiä. KooKoo luotti vastahyökkäysten voimaan, mutta myös Kärpät loi parhaat paikkansa vikkelillä murtautumisilla. Avausmaali syntyi Kärppien häkkiin ajassa 14:38. KooKoon Juha-Pekka Haataja voitti hyökkäyspään aloituksen ja sai kiekon Oskari Manniselle, joka toimitti kiekon kohti maalia. Väliin ehti vielä Kim Strömberg, jonka hipaisu kiekkoon muutti pelivälineen suuntaa niin paljon, ettei Patrik Rybar saanut sitä kiinni. Erän viimeiset minuutit Kärpät selvitti alivoimaa, kun debytantti Jaakko Niskala istui jäähyllä.

2.erä

Toinen erä oli yksi Kärppien parhaista, sillä vastustajan verkko heilui neljään otteeseen. Helpottavan tasoitusmaalin teki Julius Junttila, joka sai lävistävän syötön Jimi Jaloselta, eikä hyökkääjän tarvinnut kuin laittaa lapa jäähän ja tuulettaa. Tästä tilanteesta kului vain puolitoista minuuttia, kun Kärppien ykkösnyrkki näytti taitojaan. Jesse Puljujärvi antoi nopean syötön Juho Lammikolle, joka vuorostaan syötti heti Mika Pyörälälle. Spede sai siirtää kiekon rauhassa sisään. Ja lisää oli tulossa. Mikko Niemelä kävi kiertämässä KooKoon maalin takaa ja löysi vapaaksi jääneen Puljujärven, joka ei voinut erehtyä namupaikasta. KooKoon tuskaa lisäsi uudelleen vielä Pyörälä, joka löi Puljujärven laukauksesta syntyneen irtokiekon reppuun. Päätöserään lähdettiin loistavin fiiliksin, sillä nyt tilanne oli 4–1.

3.erä

KooKoo lähti selkä seinään vasten hakemaan kavennusosumia, joka näkyi röyhkeänä ja aktiivisena pelaamisena. Kouvolalaiset saivat kaivatun 4–2-maalinsa 42. peliminuutilla, joka oli kuin kopio pelin avausmaalista. Alexander Bonsaksen lähetti kiekon kohti maalia ja Toni Kähkönen ohjasi sen verkkoon. Erän puolivälissä Kärpät onnistui jälleen maalinteossa, ja tämä saattoi olla illan komein osuma. Julius Hermonen ryösti kiekon KooKoon puolustusalueella, katsoi kohti maalia ja tulitti pelivälineen rannelaukauksella yläkulmaan. Molemmat joukkueet vielä kaunistelivat lopputulosta. KooKoolta iski Libor Sulak ja Kärpiltä Jussi Jokinen, joka kapteenin kirjain rinnassaan siirsi kiekon tyhjiin.

Näin ollen Kärpät vei maalirikkaan ottelun 6–3 ja ottaa toisen voittonsa KooKoon kustannuksella. Illan tehokkain pelaaja oli Jesse Puljujärvi, joka haki itselleen tehot 1+2. Maalivahti Patrik Rybar oli illan aikana melkoisessa tulituksessa, kun hänelle kirjattiin yhteensä 37 torjuntaa. Näistä peräti 16 tuli pelkästään päätöserässä. Vastapuolen Henrik Haukeland torjui 20 kutia.

Rybar kommentoi ottelua tiukaksi ja alleviivasi toisen erän merkitystä.

KooKoo pelasi todella hyvän pelin. Ratkaiseva hetki oli toinen erä, joka voitettiin 4–0. Silloin tiesimme, että meillä on hyvä mahdollisuus voittaa.

Kärpät harjoittelee huomenna itsenäisyyspäivänä kevyesti. Kaikki energia on tarpeen lauantaina, kun vieraaksi saapuu Helsingin IFK. Joukkueet ovat pelanneet vastakkain jo kolmesti ja voitot ovat aina tulleet kotijoukkueelle.

Meidän täytyy palautua hyvin ja valmistautua huolella. HIFK:lla riittää taitavia pelaajia, ja he osaavat siirtää kiekkoa ja tehdä ristisyöttöjä. Maalivahdin täytyy silloin lukea tilanteet hyvin ja odottaa ratkaisevaan hetkeen. Kova peli tulossa.

Torstain tuloksien myötä Kärpät kasvatti sarjajohtonsa yhdeksään. Tuleva vastustaja HIFK pelasi kotonaan Ilvestä vastaan ja taipui 2–4. Lauantaina on silti uuden tarinan paikka. Liput huippujännittävään kamppailuun löydät alta olevasta linkistä.

Liput: Ticketmaster