22.04.2020

Playoff-kevät vaihtui Kärppien konkarihyökkääjä Mika Pyörälällä opettajan hommiin ja kotitöihin, kun koronaviruspandemia päätti liigakauden ja lukitsi ihmiset suurelta osin koteihinsa. Pyörälän mukaan uudenlainen arki on vaatinut totuttelua, mutta touhuilu kotioloissa on ollut mieluisaa.

Kotikoulua on pidetty ja yritetty toimia opettajana. En aina tiedä itsekään, että kumpi opettaa kumpaa, ja kummaltakin kysytään välillä pitkää pinnaa, mutta hyvin on mennyt. Mukava ollut itsekin muistella ala-asteen juttuja, että mitä koulunkäynti silloin oli. Paljon on saanut myös ruokaa laittaa.

Kauden jälkeen oli aikaa levätä ja palautua, mutta huippu-urheilijan veri veti luonnollisesti hyvin pian takaisin hikoilemaan. Mahdollisuudet harjoitteluun ovat olleet rajalliset, mutta peruskuntoa on pidetty yllä kuntopyörän ja käsipainojen avulla.

Voimapuolta on vähän haastavampaa tehdä kotioloissa, mutta pyörän kävin lainaamassa hallilta, joten olen sillä pystynyt tekemään aerobista. Jonkin verran kuminauhaa, levypainoja ja käsipainoja, että on saanut voimapuoltakin pidettyä kasassa. Pikku hiljaa ollaan starttailtu, ja sitä voimaa ehtii tehdä sitten kesälläkin.

Omatoiminen harjoittelu ei ole Pyörälälle uutta, mutta täysi eristäytyminen muista joukkuetovereista on jotain sellaista, mihin kokenut hyökkääjä ei ole ennen törmännyt. Pyörälä uskoo tuon näkyvän positiivisena asiana sitten, kun joukkue voi taas kokoontua. Myös pitkästä valmistautumisajasta kauteen löytyy hyviä puolia.

Varmasti kaikilla on virtaa ja intoa vähän eri tavalla (kun kausi taas alkaa). Nyt tässä on aikaa palautella vammoja ja kroppaa ja saada muutenkin fysiikkapuolta tehtyä. Kauden aikana se kärsii vähän, varsinkin jos pelit menevät pitkälle. Nyt sen kanssa on jokaisen hyvä jumpata.

Uutta kautta kohti

Kärpät vahvisti joukkuettaan kahdella hyökkääjällä, kun Aleksi Mustonen allekirjoitti kaksivuotisen ja Cody Kunyk yksivuotisen sopimuksen. Pyörälälle kummatkin pelaajat ovat tuttuja kilpakumppaneita.

Mustonen on tosi vauhdikas pelaaja, hyvässä iässä ja hänellä on suunta ylöspäin. Kunyk on näyttänyt, että pystyy tekemään pisteitä ja olemaan luotettava pelaaja molempiin suuntiin. Siinä on varmasti sellainen kaveri, joka pystyy kantamaan isoa vastuuta.

Joukkueen rosterista löytyy myös paljon nuorta verta. Joka vuosi Kärppien A-nuorista nousee lahjakkaita pelaajia mukaan edustusjoukkueen harjoitusrinkiin. Myös uusia liigadebytantteja saadaan vuosittain.

Heitä on mukava seurata. Mitä muistan itse, niin nuorempana ei ollut läheskään niin valmis, kuin mitä nykynuoriso on. He uskaltavat tulla ennakkoluulottomasti omilla vahvuuksilla sinne joukkueeseen mukaan, ja he tietävät mihin he pystyvät.

Pyörälä itse odottaa tulevaa kautta entistä innokkaammin, sillä menneen kauden lisäksi myös kausi 2018 – 19 jäi miehen osalta tyngäksi. Pyörälä loukkaantui helmikuun puolivälissä Raumalla pelatussa runkosarjaottelussa, ja seurasi kauden loppuun huoltojoukkojen mukana.

Itsellä jäi edellinenkin kausi vähän lyhyeksi, vaikka silloinkin oli virtaa, kroppa tuntui hyvältä ja oli mukava pelata. Nyt tuli taas vähän samanlainen stoppi kaudelle. En näe mitään estettä sille, etteikö taas tuntuisi hyvältä ja olisi hauskaa.

Joukkueurheilija odottaa myös malttamattomana yhteisiä hetkiä pelikavereiden kanssa.

Nyt kun ei nää joukkuekavereita, niin innolla odottaa kyllä sitä aikaa, että pääsee taas joukkueena touhuamaan.