17.05.2022

Puolustaja Tommi Kivistö on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen Kärppien kanssa. 30-vuotiaalla Kivistöllä on hyvin monipuolinen tausta kiekkoilijana. Juniorivuosinaan hän edusti Helsingin Jokereita aina kevääseen 2008 saakka, jolloin hän voitti joukkueensa kanssa B-nuorten mestaruuden. Kaudella 2008-2009 hän pelasi Pohjois-Amerikassa WHL-sarjaa Red Deer Rebelsissä.

Liiga-debyyttinsä Kivistö teki Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen kasvattajaseura Jokereiden paidassa. Liigan lisäksi puolustajalle on kertynyt otteluita myös Mestiksessä, Kiekko-Vantaan riveissä.

Kivistö on kokenut maajoukkuepelaaja. Hän on edustanut Suomea muun muassa Pyeongchangin olympialaisissa vuonna 2018 sekä MM-kisoissa vuosina 2014, 2016 ja 2018. Vuosina 2014 ja 2016 Suomi voitti turnauksissa MM-hopeaa.

Edellisen kerran puolustaja on nähty Liiga-jäillä kaudella 2014-2015, kun hän edusti Tampereen Ilvestä. Viimeisimmät seitsemän kautta Kivistö on pelannut maailman toiseksi kovinta sarjaa, KHL:ää. Kaksi ensimmäistä KHL-kauttaan hän edusti Avtomobilist Yekaterinburgia. Kaudesta 2017-2018 lähtien hän pelasi Jokereissa aina helmikuuhun 2022 saakka, jolloin Jokereiden kausi keskeytettiin. Tämän jälkeen hän siirtyi loppukaudeksi Sveitsin pääsarjassa pelaavaan ZSC Lionsiin.

”Kivistö on osoittanut pelaavansa erittäin kovalla tasolla KHL:ssä ja myös maajoukkuedustukset ovat hänelle tuttuja hommia. Kyseessä on äärimmäisen hyvä puolustava puolustaja, joka pystyy pelaamaan fyysisesti ja tiukoissa paikoissa. Toivotamme Tommin kyllä erittäin lämpimästi tervetulleeksi Kärppiin!”,

kuvailee Kärppien urheilujohtaja Harri Aho uutta tulokasta.

Oulu paikkana on Kivistölle tuttu lähinnä vain aiempien Liiga-vuosien vieraspelireissuilta. Pohjoiseen kotiutumista nopeuttanee kuitenkin se seikka, että tämänhetkisestä joukkueesta löytyy puolustajalle useampia tuttuja kasvoja – aina päävalmentajasta lähtien.

”Kärpät on hyvä, perinteikäs suurseura Liigassa. Haluan voittaa mestaruuksia, ja uskon, että Oulu on siihen hyvä paikka. Vieraspelireissuilla Raksilassa on aina ollut hyvä meininki ja hyvät fanit. Se on ollut kiva paikka pelata. Mietin, että se voisi toimia hyvin kotiseuranakin. Ja onhan siellä vähän enemmän luntakin, kuin Helsingissä, niin mukava tulla katsomaan sitäkin!”,

Minkälainen puolustaja miehen omin sanoin kesän jälkeen Ouluun rantautuu?

”Pidän itseäni melko monipuolisena. Ykkösvahvuudet ovat alivoimapelaaminen, puolustaminen sekä kamppailupelaaminen. Ja kyllä mulla ihan jees veto on. Yksi vahvuuksista on myös luisteluvoima. Koen, että voisin sopia Liigaan hyvinkin.”

Millainen mielikuva ja millaisia odotuksia Kivistöllä on tämän päivän Liigasta?

”Kyllä se vaikuttaa siltä, että siellä kova luistelutempo on. Tärkeää, että jalka liikkuu. Siellä on varmasti pelaajia paremmassa luistelukunnossa mitä KHL:ssä. Sittenhän siellä on vähän nuorempaakin ukkoa kehissä, niin siinä mielessä siellä varmaan painetaan aika tunteella menemään ja pelinopeus on kova. Kovatempoisia otteluita on varmasti tiedossa.”