31.03.2021

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen täyttää tänään pyöreät 50 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi pysähdyttiin hetkeksi tarkastelemaan Virkkusen työuraa Kärpissä sekä seuran nykytilannetta.

Seitsemän vuoden mittaisen puheenjohtajakauden jälkeen Tommi Virkkunen, 50, siirtyi keväällä 2017 Oulun Kärpät Oy:n operatiiviselle puolelle. Kärppien pitkäaikainen toimitusjohtaja Juha Junno jäi tuolloin eläkkeelle, ja alkoi maanitella Virkkusta seuraajakseen.

“Jollakin iltareissulla Juha rupesi puhumaan, että pitäiskö sun miettiä. Tyrmäsin sen ajatuksen aika lailla ensin. Aloin sitten miettimään, että olisiko minulla siihen tehtävään annettavaa. Tiesin myös sen toisen puolen, että aina ei aurinko paista siinä hommassa. Osakeyhtiön ratkaisu laajentaa toimintaansa oli varmaan se suurin syy, miksi lopulta innostuin ajatuksesta”,

Virkkunen muistelee.

Jääkiekkotaustan omaava Virkkunen päätti pelaajauransa 90-luvun alkupuoliskolla, jolloin hän siirtyi mukaan perheyrityksen toimintaan. Vuonna 2010 tuli Oulun Kärpät Oy:n hallituksen puheenjohtaja, ja nyt takana on pian neljä vuotta toimitusjohtajana. Miten Kärpät on muuttunut tuon reilun kymmenen vuoden aikana?

“Se, missä itse koen seuran valtavan hyvin onnistuneen, on junioripolun rakentaminen. Täytyy sanoa, että järkyttävän hyvää työtä tekevät siellä junioripuolella valmennuksessa. Strategiana on tehdä tulosta kaukalossa ja sen ulkopuolella. Edelleen tavoitteena on olla Euroopan paras kasvattajaseura.”

50-vuotissyntymäpäiviään viettävä toimitusjohtaja valottaa haastattelun lopussa hieman jo tulevaakin.

“Kaupungin kanssa ollaan päästy hyvin yhteistyössä eteenpäin ja näyttää siltä, että saadaan ensi kaudeksi korvattua kaikki puupenkit areenaistuimilla. Lisäksi näillä näkymin ollaan uusimassa tuota hyvin palvellutta mediakuutiota ja halliin rakennetaan vielä yksi aitio lisää. Vaikka tämä aika on tosi tiukkaa ja vaikeaa, niin mielestäni ratkaisu on se, että meidän täytyy mennä eteenpäin.”

Katso haastattelu kokonaisuudessaan videolta!