22.01.2021

Kärpät – TPS 1-2

Kärppien ja TPS:n kauden ensimmäinen mittelö käytiin perjantai-iltana Raksilassa. Kaikki ottelun maalit nähtiin jo avauserässä, ja turkulaisjoukkue pääsi jatkamaan vieraskiertuettaan kolme pistettä rikkaampana.

Ottelun avausmaali syntyi Kärppien illan toisella ylivoimalla ajassa 10:41. Osuma oli kultakypärä Cody Kunykin käsialaa. Syöttöpisteen itselleen tähän merkkauttivat ketjukaveri Mika Pyörälä sekä puolustaja Ludwig Byström. Vierasjoukkue puolestaan ei kauaa aikaillut oman avausosumansa kanssa, sillä vain 29 sekuntia myöhemmin venäläishyökkääjä Ruslan Ishakov onnistui tasoittamaan lukemat.

Erän loppupuolella Kärpät joutui taistelemaan kolmella viittä vastaan. Ensin hyökkääjä Otto Karviselle vihellettiin kaksiminuuttinen korkeasta mailasta. Tätä rangaistusta oli jäljellä vajaa puolet, kun Karvisen lisäksi jäähyaitioon komennettiin puolustaja Libor Sulak koukkaamisesta. Kahden miehen alivoimatilanne oli kotijoukkueelle liikaa, ja nuori TPS-hyökkääjä Juuso Pärssinen onnistui laukomaan vierasjoukkueen johtoon aivan erän viimeisten sekuntien aikana. Tämän jälkeen maaliverkkoja ei enää heiluteltu, ja osuma merkittiin lopulta ottelun voittomaaliksi.

Toisen erän alkuun Kärpille aukesi loistava sauma iskeä ottelu tasoihin, kun TPS:n Ruben Rafkin ja Aleksi Anttalainen kärsivät kaksiminuuttisiaan jäähyboksissa. Vierasjoukkue selvisi tästä kuitenkin kuivin jaloin ja lukemat taululla pysyivät turkulaisten hyväksi 1-2.

Kun vieraat johtivat edelleen 3. erän loppupuolelle tultaessa, haki Kärpät tasoitusta kuudella viittä vastaan. Maalivahti Justus Annunen sai ajassa 58:21 käskyn luistella vaihtoaitioon, ja kotijoukkue pyrki vielä hanakasti rinnalle. TPS:n puolustus pysyi kuitenkin lujana, ja lopulta kaksi maalia riitti täyteen pistepottiin.

“Tasainen peli. Onnistuttiin ihan riittävän hyvin luomaan ylivoimia ja maalipaikkoja ja hävittiin peli. Yksi maali on yksi maali ja pelin kriittisiä hetkiä ei pystytty vielä hyödyntämään sillä tavalla kuin voitto vaatisi. Työmäärä rupesi olemaan sitä tasoa, että voi ansaitakin jotain, mutta vielä ei riitä tällä hetkellä tarpeeksi osaaminen tuloksentekoon”,

kommentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kärppien pelit jatkuvat ensi tiistaina, kun oululaiset matkaavat Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi.