02.12.2021

Vaikea kakkoserä ja päätöserän jäähyily kostautuivat Kärpille, kun TPS vei voiton joukkueiden kauden toisesta keskinäisestä kohtaamisesta maalein 4-3.

Kotijoukkue TPS oli illan joukkueista vahvempi avauserän alussa, ja Stanislav Galimov saikin lämmön päälle toden teolla heti ottelun alusta lähtien. Galimoville kirjattiin koko erässä 14 torjuntaa, mutta kertaalleen venäläinen joutui antautumaankin. Jonne Tammela iski illan avausmaalin ajassa 10:42. Syöttöpisteen maaliin nappasi oululaissyntyinen, Kärppien junioripolkuakin kulkenut Aleksi Matinmikko. Kärpät viihtyi takaa-ajanana vajaat viisi minuuttia. Troy Bourken kauden viides osuma syntyi, kun Casey Wellman katkaisi purun hyökkäysalueella ja Petter Emanuelsson vapautti kanadalaishyökkääjän maalintekoon. Ensimmäiselle erätauolle suunnattiin 1-1 tasalukemissa.

Toisessa erässä nähtiin tapahtumia vaikka kokonaisen ottelun edestä. Kärppien harmiksi tapahtumat painottuivat enimmäkseen kotijoukkueen hyökkäyspäätyyn, vaikka Mika Pyörälä erän ensimmäisen maalin iskikin Saku Mäenalasen ja Ludwig Byströmi esityöstä. Nuori slovakialaishyökkääjä Juraj Slafkovsky tasoitti pelin ensimmäisellä Liiga-maalillaan, TPS:n sisäistä maalipörssiä johtava Markus Nurmi vei omansa 3-2 johtoon, ja vielä ennen erän loppua Eetu Liukas iski alivoimalla taululle lukemat 4-2.

Synkäksi kääntynyt erä näki vielä valonpilkahduksen, kun Kärpät onnistui kuin onnistuikin hyödyntämään tuon samaisen erikoistilanteen, josta Liukas alivoimamaalin iski. Casey Wellman ja Petter Emanuelsson pohjustivat Ville Koivuselle maukkaan vetopaikan, josta 18-vuotias hyökkääjä naulasi Kärpät maalin päähän tulisella rannelaukauksellaan. Maali oli Koivuselle kauden kahdeksas. Kärpät lähti päätöserään maalin takaa-ajoasemassa.

Päätöserässä pelin kuva oli yksinkertainen; Kärpät hyökkäsi vimmatusti, TPS puolusti uhrautuvasti. Kärpät heitti kapuloita oman takaa-ajonsa rattaisiin jäähyilyllä, sillä TPS pääsi päätöserässä peräti kolme kertaa kokeilemaan ylivoimaansa. Takaiskuja ei tullut, mutta jokainen alivoimalla vietetty minuutti oli luonnollisesti pois hyökkäyspelistä. Kärpät pyöritti ottelun viimeiset minuutit peliä vahvasti TPS:n päässä ja onnistui luomaan muutamia hyviä paikkojakin. TPS-vahti Andrei Karejev oli kuitenkin pelipäällä päätöserässä. Venäläismaalivahti pysäytti erässä peräti 14 laukausta. Päätössummerin soidessa taululla olivat lukemat 4-3 TPS:lle.

Kärppien pelit jatkuvat tulevana lauantaina kotiottelulla, kun Porin Ässät vierailee Raksilassa. Kyseessä on Kärppien ensimmäisen mestaruusjoukkueen kunniaksi järjestettävä juhlaottelu, jossa paikalla on iso osa vuoden 1981 mestaruusjoukkueesta. Kärpät pelaa ottelun ensimmäisen erän erikoispelipaidoissa, jotka tullaan myymään huutokaupassa.