28.02.2022

Kärpät kohta maanantai-illan ainoassa Liiga-ottelussa Porin Ässät. Lauri Marjamäki, Julius Junttila ja Antti Kalapudas palaavat Raksilaan, Damir Musin ja tänään joukkueeseen liittynyt David Sklenicka esiintyvät kotiyleisölle ensimmäistä kertaa.

Oulun Kärpät lähtee talvilomaa edeltävään viikkoon roimin muutoksin alle vuorokauden takaiseen. Kärpät tiedotti eilen, että Lauri Marjamäki korvaa Lauri Mikkolan joukkueen päävalmentajana, ja tänään oululaisyleisö saa toivottaa tervetulleeksi myös hyökkääjä Julius Junttilan ja puolustaja David Sklenickan. Kärppäkasvatti Junttila ja 25-vuotias tshekkipuolustaja Sklenicka saapuivat Marjamäen tapaan Jokereista.

Ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä esiintyvät venäläispuolustaja Damir Musin ja jo viiden vierasottelun verran Kärppiä edustanut paluumuuttaja Antti Kalapudas.

Kärpät taistelee elintärkeistä pisteistä

Illan ottelussa kohtaavat hyvin eri asetelmissa olevat joukkueet. Kärpät tarvitsee kipeästi pisteitä lukitakseen itsensä pudotuspeleihin keväällä 2022.  Porin Ässät sen sijaan on varmistanut sijoituksensa kymmenen parhaan ulkopuolella, joten joukkue pelaa tänään täysin paineettomassa tilassa. Vierasjoukkueen pelaajilta voidaan odottaa nälkäistä pelaamista, kun he taistelevat tulevan kauden pelipaikastaan.

Kärpät ja Ässät ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti, ja yhtä monta kertaa Kärpät on poistunut kaukalosta voittajana.

Ketjut uusiksi

Päävalmentaja Marjamäki on rakentanut Kärppien ketjukoostumukset uusiksi. Tuoreimmista hankinnoista Julius Junttila löytyy ykkösketjun laidalta, ja David Sklenicka kolmosparista. Kärpät tänään:

Junttila – Mäenalanen – Aaltonen
Koivunen – Kalapudas – Leskinen
Pyörälä – Bourke – Emanuelsson
Slepets – Hyry – Räty

Byström – Paaso
Musin – Ronkainen
Sklenicka – Niemelä M
Niskala

Blomqvist
(Kokko)

Kärpät – Ässät tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!