21.02.2024

Kärpät – HPK 1-0

Yleisömäärä: 4045

Helmikuisena keskiviikkoiltana Raksilassa oli jälleen jaossa varsin tärkeät kolme sarjapistettä, kun Kärpät kohtasi HPK:n kuudennetta ja viimeistä kertaa runkosarjassa. Ottelun ensimmäinen erä oli Kärppien hallintaa – tämän puolesta puhuu muun muassa laukaisutilasto, joka kertoo kotijoukkueen laukoneen 17 kertaa vieraiden yhdeksää vastaan. Tulosta ei kuitenkaan vielä ensimmäisen 20 peliminuutin aikana syntynyt ja erätauolle siirryttiin kiikarilukemissa.

Ottelun avausmaali merkittiin lopulta myös voittomaaliksi. Osuma syntyi aivan toisen erän alkuun – kapteeni Atte Ohtamaan esityöstä ja lopulta kultakypärä Teemu Turusen lavasta! Tämä oli Turusen kauden 26. maali, mikä on miehen henkilökohtainen ennätys Liigassa. Tällä täysosumien määrällä hyökkääjä johtaa parhaillaan Liigan maalipörssiä.

Kolmeen pisteeseen kotijoukkue ei enempää osumia tarvinnutkaan, sillä oululaisten puolustus maalivahti Niclas Westerholmin johdolla piti vieraat nollilla. 52 pelatun runkosarjaottelun jälkeen Kärpillä on kasassaan 89 sarjapistettä. Tämä pistemäärä oikeuttaa tällä hetkellä sarjan viidenteen sijaan.

Keltamustien peliviikko jatkuu perjantaina vieraissa Pelicansia vastaan. Lahdessa kiekko tippuu jäähän kello 18:30. Mikäli et pääse paikan päälle kannustamaan, voit seurata ottelua suorana Radio Kalevan tai MTV Katsomon välityksellä!