03.12.2019

Oulun Kärpät jatkaa vahvasti Liigan runkosarjassa, kun joukkue kaatoi tänään Turun Palloseuran. Ottelun ratkaisua saatiin odottaa aina viimeisille minuuteille saakka, kunnes Jussi Jokinen löi voittomaalin ja pelin oululaisten hyväksi. Torstaina pelataan kotihallissa.

TPS ja Kärpät tarjosivat jännittävän jääkiekkoillan, joka päättyi vieraiden voittoon lukemin 1–4 (1–0, 0–1, 0–3). Hieno taisteluvoitto vaati hintansa, sillä kapteeni Lasse Kukkonen ei osallistunut enää peliin päätöserässä otettuaan kivuliaan laukauksen vastaan. Julius Junttila, Jussi Jokinen ja Radek Koblizek olivat vireessä ja juonivat voitto-osuman aivan viimeisillä minuuteilla.

1.erä

Ottelu alkoi varovasti ja peliin totutellen. Laadukkaita maalipaikkoja ei nähty ensimmäiseen seitsemään minuuttiin, mutta sitten alkoi näyttämään paremmalta. Joona Huttulalle rakennettiin upea paikka takatolpalle, missä kiekko kuitenkin pomppi niin, ettei maaliverkko vielä soinut. Sitten TPS iski. Turkulaisten maalitykki Lauri Pajuniemi ajoi rohkeasti Kärppien maalin eteen ja sai vielä käännettyä laukauksen, joka oli liian hankala pysäytettäväksi. Osuma jäi erän ainokaiseksi.

2.erä

Toinen erä alkoi jäähyllä, kun TPS:n Aleksi Anttalainen nosti kiekon reunuksien yli. Kärpät pelasi hyvän ylivoiman, joka toi lopulta palkinnon. Kiekko kierrätettiin Ludwig Byströmin, Jakub Krejcikin ja Aku Rädyn kautta vapaalle Julius Junttilalle. Komea kuvio päättyi Junttilan varmaan viimeistelyyn ja peli oli tasan. Maalin jälkeen puolustukset petrasivat molemmilla eikä maalitontteja tullut liikaa. Erän lopulla Kärpät sai rangaistuksen ja TPS pääsi ylivoimalle. Oululaisten alivoima onnistui jälleen, mutta millä hinnalla? Kapteeni Lasse Kukkonen söi vahvan laukauksen ja poistui irvistellen vaihtopenkille hoidettavaksi. Kukkonen ei palannut peliin tämän tällin jälkeen.

3.erä

Päätöserään lähdettiin mielenkiintoisin tunnelmin. Yksi pomppu saattoi ratkaista pelin suuntaan tai toiseen. Se kohtalokas hetki tapahtui Kärppien onneksi TPS:n päädyssä, kun ottelua oli alle kolme minuuttia jäljellä. Jussi Jokinen ja Radek Koblizek rakensivat paikan ja lähettivät Junttilan kaksistaan maalivahdin kanssa. Hyökkääjän yritys ei mennyt maaliin, mutta kiekko päätyi perässä tulleelle Jokiselle, joka sai siirtää vierasjoukkueen johtoon. Kärpät johti 1–2 viimeisillä minuuteilla, joka pakotti TPS:n ottamaan riskin ja maalivahtinsa penkin puolelle. Kärpät kaunisteli lukemia kahteen otteeseen. Ensiksi Byström teki vieraiden kolmannen osuman ja hetkeä myöhemmin Junttila uudelleen. Näin ollen Kärpät voittaa 1–4 ja kaataa TPS:n toistamiseen tällä kaudella.

Ottelun tehokkain pelaaja oli 2+1 tehnyt Junttila. Voittomaalin iskenyt Jokinen sekä Krejcik saivat molemmat kaksi tehopistettä tililleen. Patrik Rybar otti jälleen isoja koppeja tärkeissä paikoissa. Hän pysäytti yhteensä 20 kutia ja Julius Pohjanoksa 27.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner kertoi ottelun jälkeen, että Kärpät osasi odottaa hankalaa iltaa.

Tiedettiin ennen peliä, että tänään tulee kotijoukkue vastaan, joka näkee meidät erinomaisena mahdollisuutena kasvattaa itseluottamusta. TPS puolusti loistavasti ja marginaalit olivat pienet. Kyllä oli kova peli.

Tuoreella voitollaan Kärpät nousee sarjataulukossa 66 pisteeseen ja kymmenen pisteen päähän Tapparasta. Nyt joukkue palaa takaisin Ouluun valmistautumaan viikon kahteen kotipeliin. Torstaina vierasjoukkue saapuu Kouvolasta ja lauantaina Helsingistä. Edessä on siis kaksi huippuottelua kärkikuusikon joukkueita vastaan.

Liput Kärppien kotipeleihin: Ticketmaster