20.05.2022

Kirjoittajana Kaleva

Radio Kaleva on pohjoisen kiekkoväen uusi koti syyskuusta lähtien. Oulun Kärppien koti- ja vierasotteluiden otteluselostukset kuullaan ensi kaudesta alkaen Kalevan uudessa paikallisradiossa. Kärppien ja Radio Kalevan yhteistyösopimus on monivuotinen. Vaikka kanava on uusi, jotain tuttua tuo mukanaan oululainen selostajalegenda Ari Stenius.

Kärppien otteluselostajana jatkaa tuttu ja rakastettu ääni, kun Ari Stenius siirtyy Radio Kalevan kiekkolähetysten kokoonpanoon. Pitkän linjan selostaja odottaa alkavaa kautta levollisena, mutta innokkaana.

-Mielenkiinnolla odotan uutta kautta Radio Kalevan kiekkotiimissä. Uskon, että kiekkoihmiset kuuntelevat Radio Kalevaa tarkalla korvalla syksystä pitkälle kevääseen. Tällä tarkoitan myös sitä, että uskon Kärppien kamppailevan tulevalla kaudella runkosarjan voitosta,

Stenius veikkaa.

Kärppien otteluiden yhteydessä radiossa kuullaan kiekkostudiolähetystä, jota isännöi Kalevan toimittaja, muun muassa Kaleva Livestä tuttu Juhopekka Pietilä. Studiolähetyksissä tullaan tarttumaan ajankohtaisiin puheenaiheisiin, avaamaan erilaisia teemoja kiekkosirkuksen ympäriltä ja haastattelemaan urheilijoiden lisäksi myös ihmisiä kaukaloiden laidoilta ja kauempaa kulisseista.

Radio Kaleva aloitti toimintansa 21. helmikuuta. Nuoren paikallisradion toimintaa kehitetään voimakkaasti kuukausi kuukaudelta ja syksyllä tapahtuva Kärppä-pelien kotiutuminen kanavalle on merkittävä uusi palanen kanavan kokonaisuuteen.

-Radio on tunteiden välittäjä ja urheilu antaa meille mahdollisuuden kokea tunteiden skaalaa laidasta laitaan. Mahtavaa, että Radio Kaleva saa syksystä lähtien välittää tätä Kärppien tarjoamaa yhteistä pohjoisen urheiluelämystä,

toteaa Radio Kalevan päätoimittaja Sini Salmirinne.

Radio Kaleva kuuluu Oulun alueella taajuudella 95 MHZ ja Raahessa taajuudella 95,7 MHz. Radiota voi kuunnella myös osoitteessa radiokaleva.fi.