24.03.2021

U20 SM-sarjan viimeiset jatkosarjan ottelut pelattiin viime viikonloppuna. Kärpät peittosi viimeisessä lohkovaiheen ottelussaan lauantaina JYPin puhtaasti lukemin 6-0. Oululaisten jälki kuluvalla kaudella on ollut kokonaisuudessaankin erinomasta. 39 pelatusta ottelusta joukkueella on kasassa 87 pistettä, mikä tekee keskiarvoksi 2,23 pistettä per ottelu.

Jääkiekkoliiton liittohallitus teki viime viikon keskiviikkona päätöksen, että U20 SM-sarjan pudotuspelien alkua aikaistetaan. Pääkaupunkiseudun joukkueet eivät pysty rajoitusten vuoksi osallistumaan pudotuspeleihin.

Pudotuspelien ottelusarjat tullaan pelaamaan paras kolmesta -järjestelmällä. Pronssimitalit ratkaistaan yhdessä ottelussa. Karsintasarjaa ei tänä keväänä pelata, joten ensi syksynä U20 SM-sarjan alkusarjassa on 20 joukkuetta.

Kuva: Teemu Kangas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaikka kuluva kausi on ollut täynnä yllätyksiä sekä muutoksia otteluohjelman osalta, Kärpät on esittänyt vakuuttavia ja vahvoja otteita läpi kauden. Syksyllä pelatun alkusarjan jälkeen muodostettiin neljä viiden joukkueen lohkoa, ja vuodenvaihteen jälkeen alkaneessa jatkosarjassa Kärppien kanssa samassa lohkossa pelasivat JYP, KalPa, Sport sekä RoKi.

”Mielestäni se oli hyvätasoinen lohko. Oli vauhdikkaita pelejä ja sitoutuneita joukkueita vastassa. JYP, KalPa ja Sport tiedettiin jo ennakkoon vahvoiksi. RoKi pystyi kehittämään ja parantamaan peliään koko ajan ja oli kova vastustaja loppuvaiheessa”,

kuvailee Kärppien päävalmentaja Ville Mäntymaa jatkosarjaa.

Jatkosarjan lohkovoittajat TPS, Lukko, Pelicans ja Kärpät sekä parhaat lohkokakkoset Jukurit ja Tappara jatkavat suoraan puolivälieriin. Kärppien puolivälierävastus selviää villi kortti -kierroksen jälkeen torstai-iltana. Vaihtoehtoina vastustajaksi ovat Ässät, JYP ja SaiPa. Kärppien ensimmäinen puolivälieräottelu pelataan ensi lauantaina 27.3. kello 14:00 alkaen Raksilassa. Ottelua voi seurata Ruutu+ palvelusta. Pudotuspelien ohjelma löytyy täältä.

“Tuossa on pitkä pätkä harjoiteltu kovaa. Tällä viikolla on hieman kevennetty harjoittelua ja sitä kautta pyritään panostamaan kauden huipennukseen, jotta oltaisiin henkisesti ja fyysisesti terävimmillään ja saataisiin paras irti yksilöistä ja joukkueesta”,

Mäntymaa toteaa.

Päävalmentaja on tyytyväinen nuoren joukkueen innokkuuteen ja raikkaisiin peliotteisiin. Yksittäiset pelaajat ovat kauden mittaan ottaneet steppejä eteenpäin, ja tämän myötä koko joukkueen suorittaminen on parantunut. Tuleviin pudotuspeleihin joukkue lähtee hyvin latautuneena.

”Viime kausi loppui kesken, ja playoffien peruuntuminen jäi harmittamaan. Kyllä joukkueesta huokuu sellainen into ja odottavainen tunnelma. Tämä on kuitenkin se, mihin koko kauden työ on tähdännyt ja nyt päästään nauttimaan niistä peleistä!”

Kuva: Teemu Kangas