11.11.2021

Kärppien U20-joukkue on saanut päätökseen alkusarjansa. Joukkue sijoittui tiukassa sarjassa sijalle viisi. Tätä myötä joukkueen ottelut jatkuvat ylemmässä jatkosarjassa, jossa pelataan yhteensä 26 ottelua, joista kaksitoista Oulun Raksilassa.

Ennen seuraavia pelejä haastattelimme joukkueen päävalmentaja Jari Laukkasta, joukkueen kapteeni Aleksi Antti-Roikoa sekä mediapersoona Bartavegeä.

Jari Laukkanen, päävalmentaja

Miten joukkueen väliviikko on sujunut?

– Ensimmäiseksi levättiin pari päivää ja nyt on vähän harjoiteltu. Pidetään viikonloppu huilia ja aloitetaan ensi viikolla valmistautuminen seuraaviin peleihin.

Miten joukkueella on mennyt tähän mennessä pelillisesti?

– Alkusarja meni minun mielestäni odotusten mukaan. Jonkin verran pelaamisen taso heitteli pelien aikana. Se mitä harjoituspelikaudella käytiin läpi, niin saatiin siitä hyvä jatkumo alkusarjan peleihin. Muutama opettavainen tappio tuli, mutta loppua kohden peli parani ja saimme hyviä voittojakin alle. Paljon hyvää ja jotain kehitettävää siis löytyy.

Ehditte pelata kaikkia joukkueita vastaan kertaalleen alkusarjassa. Millaisena koette nykyisen sarjajärjestelmän?

– Nykyinen sarjajärjestelmä on hyvä. Ensimmäiseen kierrokseen kaikki joukkueet tiesivät mikä oli panoksena, eli päästä kahdentoista parhaan joukkoon. Se oli tavoitteemme ja siinä onnistuttiin. Nyt tulee vastaan joukkueita, joita vastaan on jo kerran pelattu. Hyvä juttu, että on tuttuja joukkueita vastassa.

Teiltä on lähtenyt pelaajia maajoukkueitten mukaan. Minkälaista kokemusta itse pelaajat saavat maajoukkueesta?

– Kyllähän kansainväliset pelit antavat hyvää kokemusta pelaajille. He näkevät ja pääsevät mittaamaan omaa tasoaan kansainväliseen kärkeen. Meidän seurajoukkueemme osalta toivomme, että mahdollisimman moni onnistuu siellä ja että he palaavat hyvällä itseluottamuksella ja energialla takaisin seura-arkeen.

Maajoukkueen lisäksi teiltä on myös edustukseen päässyt pelaamaan Joona Mourujärvi. Miten hän on ottanut kutsun vastaan? Ja oletteko prepanneet häntä mitenkään?

– Ei tässä ole tarvinnut paljoa prepata, kun menee Liigan puolelle. Siellä kyllä otetaan hyvin pelaaja vastaan ja kerrotaan, että miten pelataan. Onnea aina toivotetaan, kun sinne saa kutsun. ”Mourunkin” kohdalla totta kai tämä on positiivinen asia ja hyvä esimerkki omalle joukkueelle, eli kun hyvin suoritat U20-joukkueessa, niin voi kutsu käydä ”käytävän toiselle puolelle”.

Aleksi Antti-Roiko, kapteeni

Miten on alkukausi sujunut itseltäsi ja joukkueelta?

– Alkukaudella on ollut hyviä ja huonoja hetkiä. Mutta alkusarjan loppua kohden peli parani sekä itselläni että joukkueella, ja sitä myöten tuli myös pieni voittoputki.

Minkälainen kapteeni olet ja onko sinulla millaisia kapteenin esikuvia?

– Olen enemmän hiljaisempi ja pyrin näyttämään esimerkkiä muille kentällä ja sen ulkopuolella, mutta osaan kyllä käyttää ääntäni, kun sitä tarvitaan. Ehdottomasti Mika Pyörälä on iso esikuva itselleni.

Minkälainen teidän tämän kauden joukkue on?

Meillä on nuori joukkue ja täksi kaudeksi tuli paljon uusia pelaajia. Se on vähän vaatinut hitsautumista yhteen, mutta meillä on ollut hauskaa. Pelaajat tulevat toimeen keskenään arjessa ja pelireissuilla vietämme paljon aikaa yhdessä.

 

Mediapersoona Vesa Lukka eli alias Bartavege on selostanut läpi syksyn Kärppien U20-joukkueen kotipelejä YouTube-kanavallaan. Bartavegen mielestä joukkueen pelit ovat sujuneet hyvin, vaikkakin hieman ailahtelevasti.

-Joukkueella on kaikki omissa käsissään ja nälkää varmasti riittää viime kevään finaalitappion jälkeen,

kommentoi Bartavege ensi viikolla alkavaa jatkosarjaa.

 

U20-joukkue aloittaa jatkosarjan kahden ottelun vieraspelikiertueella. Vastaan asettuvat Kiekko-Espoo ja Hämeenlinnan Pallokerho. Ensimmäinen kotipeli pelataan perjantaina 26.11., jolloin vastassa on Tampereen Tappara ja heti lauantaina 27.11. Kärpät kohtaa Raksilassa KalPan. Otteluihin on vapaa sisäänpääsy.