04.09.2020

Kärppien U20-joukkue aloittaa SM-sarjan tänään perjantaina kotipelillä Kalpaa vastaan. Ottelu alkaa kello 14:00 Oulun Energia Areenalla. Pelin jälkeen joukkue matkaa Tampereelle, missä se kohtaa isäntäjoukkue Ilveksen jo heti lauantaina kello 12:30.

U20-joukkue on viimeisten viikkojen ajan valmistautunut alkavaan kauteen yhteistreenien sekä harjoitusotteluiden merkeissä. Joukkue on nuori, mutta päävalmentaja Ville Mäntymaan  mukaan pelaajat ovat olleet hyvin sitoutuneita tekemään töitä ja oppimaan uutta.

Kun on paljon uusia pelaajia, niin onhan se alkuun sellaista toimintatapojen sekä halutun kulttuurin luomista ja oppimista, niin pelillisellä puolella kuin jään ulkopuolisessakin toiminnassa. Tämä ottaa oman aikansa, mutta mielestäni pelaajat ovat olleet kiinnostuneita sekä avoimia oppimisen suhteen. Kun siirrytään uuteen ikäluokkaan, tässä tapauksessa alle 18-vuotiaiden ikäluokasta U20-joukkueen matkaan, niin kehittymisen kannalta pitääkin olla kiinnostunut omasta, mutta ennen kaikkea myös joukkueen tekemisestä sekä siitä, miten se viedään uudelle tasolle.

Kauden 2020-2021 joukkueessa pelaa aiempia vuosia enemmän U18-ikäluokasta tulleita pelaajia. Mäntymaan mukaan joukkue on täynnä lahjakkaita yksilöitä, mikä on tulosta seuran hyvästä työstä junioripuolella.

Paljon on lahjakkuutta, mutta miten saadaan nuorten pelaajien vahvuudet näkyviin pelin vaatimusten kasvaessa ja miten hyödynnetään siinä yhdessä pelaamista? Moni pelaajista on saattanut aiempina vuosina pärjätä paljon yksilötaidoilla, mutta U20-sarjassa korostuu myös se viisikon ja joukkueen yhteinen peli. Uskon, että siinä on ne meidän isoimmat sekä haasteet että mahdollisuudet.

Alkavalla kaudella Kärppien U20-joukkueeseen pyritään luomaan ympäristö, missä nuorilla pelaajilla on mahdollisuus ottaa askeleita eteenpäin urallaan ja kehittyä yksilötaidoissa. Mäntymaa alleviivaa kuitenkin joukkueen ja yhteenpelaamisen merkitystä.

Tavoitteena on, että joka kerta, kun päästään pelaamaan, joukkue olisi sitoutunut tekemään asioita vieruskaverille sekä pelaamaan aktiivista ja aggressiivista peliä joukkueelle. Arjen laadukkaan tekemisen kautta pyrimme joka pelipäivä olemaan valmiita kamppailemaan yksittäisten tilanteiden voitoista ja sitä kautta luotamme, että ennemmin tai myöhemmin  se näkyy myös tuloksessa.

Harjoitusotteluissa valmennus antoi useammalle pelaajalle mahdollisuuden näyttää omat johtamiskykynsä kapteenin roolissa. Nyt varsinaisen kauden alkaessa kapteenisto on lyöty lukkoon:

C Koskenkorva Samu
A Hyry Arttu
A Tuomaala Arttu
A Tuomaala Samu

U20-joukkueen taival SM-sarjassa alkaa siis tänään perjantaina Raksilassa Kalpaa vastaan. Kärpät kohtasi kuopiolaisjoukkueen pariinkin otteeseen harjoitusotteluiden merkeissä. Odotettavissa on hyvin liikkuva joukkue, joka pyrkii pelaamaan vahvaa kiekollista peliä ja hallitsee paineistavan puolustuspelaamisen.

Tämä on tosi hyvä haaste meille heti sarjan alkuun. Erittäin vahva joukkue on tulossa vastaan, ja meidän pitääkin olla valmiita lyömään parastamme heti ensimmäisestä aloituksesta lähtien,

ennakoi Mäntymaa tulevaa ottelua.

Pelin jälkeen ei jää aikaa puhalteluihin, sillä joukkueen bussi on valmiina matkaamaan kohti seuraavaa etappia, eli Tamperetta. Sarja alkaa Kärppien osalta vauhdikkaasti, sillä edessä on kaksi ottelua, kahdella ei paikkakunnalla – alle vuorokauden sisällä.

Tämä on tosi hyvä testi meille joukkueena. Se, miten me hoidetaan palautuminen ravinnon ja levon suhteen, ja kuinka olemme valmiita sekä fyysisesti että henkisesti pelaamaan heti lauantaina ja keskittymään taas siihen hetkeen, kun kiekko tippuu jäähän Tampereella.

 

Tervetuloa seuraamaan U20-joukkueen sarja-avausta Oulun Energia Areenalle! Sisäänkäynti halliin tapahtuu C-ovesta, tekojääkentän puoleiselta pitkältä sivulta. Vallitsevan koronapandemian vuoksi kehoitamme yleisöä saapumaan paikalle hyvissä ajoin ja kasvomaskeja käyttäen. Huolehdithan hallilla lisäksi käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Ottelun aikana käytössä ovat B-, C-, D- ja E-katsomot. Pidäthän huolen turvaväleistä myös katsomon puolella.

 

Kärpät U20 kaudella 2020-2021

Maalivahdit
#30 Suutarinen Severi
#31 Meriläinen Leevi
#35 Kokko Niklas

Puolustajat
#2 Mourujärvi Joona
#3 Yli-Suutala Santeri
#5 Koskenkorva Samu
#6 Karppinen Iiro
#8 Häkkilä Hannes
#9 Juusola Viljami
#12 Kuivas Arttu
#22 Ruotsalainen Ville
#25 Paaso Arttu
#26 Putkonen Anttoni

Hyökkääjät
#7 Hyry Arttu
#13 Kantola Eerik
#14 Koivunen Ville
#15 Lohisalo Joonas
#16 Liljamo Topias
#17 Antti-Roiko Aleksi
#18 Klintrup Eero
#20 Yliniemi Sisu
#21 Myllyaho Antti
#23 Mykrä Otto
#24 Malmi Jussi
#27 Tuomaala Samu
#28 Tuomaala Arttu
#29 Kinnunen Leevi
#33 Kiviniemi Joona

Valmentajat
Mäntymaa Ville, päävalmentaja
Järvenpää Miikka, valmentaja ja joukkueenjohtaja
Immonen Valtteri, valmentaja
Koistinen Roope, maalivahtivalmentaja

Huolto
Uusimaa Jenny, fysioterapeutti ja fysiikkavalmentaja
Saarinen Janne, huoltaja
Härkönen Tommi, huoltaja