11.12.2019
Oulun Kärpät kohtaa tänään kotihallissaan Hämeenlinnan Pallokerhon ja samalla hakee kauden kolmatta voittoaan keskinäisistä otteluista. Maajoukkueviikko näkyy illan kokoonpanossa, ja Olli Vanttaja tekee ensiesiintymisensä Kärppien edustusmiehistössä.

Edessä on jälleen tiukka kamppailu, kun Liigassa kuudentena majaileva HPK saapuu ensimmäistä kertaa Raksilaan. Joukkueet ovat kohdanneet Hämeenlinnassa kahdesti, jotka Kärpät ovat niukalla erolla onnistunut voittamaan. Tänään on uuden tarinan paikka, varsinkin kun maajoukkueen kutsunnat ovat verottaneet molempien joukkueiden rostereita.

Kärppien paidassa debytoi puolustaja Olli Vanttaja, joka on viimeiset vuodet kuulunut A-nuorten kulmakivipelaajiin. Taitavalle kiekonkäsittelijälle HPK-ottelu on varmasti ikimuistoinen, sillä hän pelaa ensimmäisen miesten pelinsä kasvattajaseuran kotiareenalla. Vanttaja kantaa tänään numeroa 16 ja pelaa Topi Niemelän pakkiparina.

Kärppien kokoonpanosta puuttuu maajoukkuevelvollisuuksien vuoksi Jakub Krejcik, Jesse Puljujärvi, Juho Lammikko sekä Mikko Niemelä. Lisäksi Mikko Manner jatkaa Leijonien apuvalmentajana kuin myös HPK:n vastuuvalmentaja Antti Pennanen. Hämeenlinnalaisten kokoonpanosta Niklas Friman, Elmeri Eronen ja Valtteri Puustinen ovat maajoukkueen mukana.

Vastuuvalmentajan roolissa tällä viikolla toimiva Lauri Mikkola ei koe, että pelaajatilanne olisi Kärpille ongelma ja muistuttaa joukkueesta löytyvän laajuutta paikkaamaan aukkoja.

Meillä on erittäin laadukas A-junnujoukkue ja siellä on paljon hyviä pelaajia, niin ei huimaa yhtään ottaa sieltä äijiä mukaan.

HPK aikoo pitää paikkansa sarjataulukon kärkikuusikossa. Sitä tavoitetta kohti joukkue on mennytkin, sillä viidestä viimeisestä pelistä neljästä on irronnut voitot. Viime lauantaina HPK nujersi Tapparan kotonaan 3–1. Kärpät ja HPK kohtasivat viimeksi lokakuun lopulla, kun EtäKärppien juhlapelissä oululaiset nousivat kolmen maalin takaa upeaan 3–4-voittoon. Kauden avausottelussa ero oli jälleen vain yksi maali, kun Topi Niemelä ratkaisi pisteet Kärpille 2–3.

HPK:lla riittää taitoa ja keinoja jokaisen vastustajan varalle. Mikkola uskoo yksinkertaisiin keinoihin, jotka onnistuessaan tuovat Kärpille seuraavan voiton.

HPK:lla on vahvaa viisikkopelaamista. He kääntävät nopeasti peliä ja he pelaavat hyvin hyökkäysalueella. Semmoinen dynaaminen joukkue. Tänään korostuu meidän reagointinopeutemme tilanteissa, että kuinka nopeasti pystymme reagoimaan hyökkäyksestä puolustukseen tai puolustuksesta hyökkäykseen.

Kärppien kokoonpano löytyy ennakon alta. Maalilla torjuu Patrik Rybar ja Jussi Jokinen tähdittää ykköskenttää kapteenin merkki rinnassaan. Mukana nähdään myös Tuukka Tieksola sekä Jaakko Niskala, jotka ovat molemmat esiintyneet Kärppien Liiga-miehistössä.

Ottelu alkaa kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!

Liput: Ticketmaster