04.01.2020

Oulun Kärppien taival runkosarjassa jatkuu kotihallissa, kun lauantai-illan vieraaksi tulee SaiPa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, jotka molemmat ovat päättyneet oululaisten voittoon, mutta vain pienellä erolla. Kokoonpano saa kaivatun osan, kun Lasse Kukkonen on jälleen pelikunnossa.

Kärpillä on takanaan kiireinen joulukuu, kun pelejä kertyi yhteensä yhdeksän kappaletta. Loukkaantumisruuhkasta ja maajoukkuekomennuksista huolimatta näistä otteluista kuudesta irtosi voitto ja oululaiset säilyttivät paikkansa sarjan kärkipaikalla. Nyt kausi siirtyi uuteen vuoteen ja joukkue valmistautuu kauden jälkimmäiselle puoliskolle. Joulukuussa komeat tehot 1+9 tehnyt Radek Koblizek kommentoi lauantain aamujäiden jälkeen, että Kärpät osoitti sisukkuuttaan hakemalla vaikeissa tilanteissa pistesaaliita.

Me pelasimme paljon pelejä joulukuussa. Tietenkin olisimme voineet olleet parempia, mutta pääasia, että saimme voittoja. Minusta on tärkeää, että vaikkemme aina pysty pelaamaan parasta peliämme, voimme silti ottaa pisteitä. Se oli hyvä kuukausi meiltä, mutta parannettavaakin jäi. Oli hyvä, että joulu ja uusi vuosi kului kaikilla rentoutuessa, ja olemme nyt täynnä energiaa.

Kärpät pääsee, muutaman vapaapäivän jälkeen, heti tiukkaan paikkaan, sillä vieraaksi saapuva SaiPa ei ole ollut helppo vastustaja. Joukkueet ovat vierailleet toistensa luona kertaalleen, ja Kärpät on saanut molemmista täydet pisteet mukaansa. Marraskuun lopulla lappeenrantalaiset tarjosivat Raksilassa loppuun asti jännittävän pelin, kun oululaisten vahvasta alusta huolimatta SaiPa sinnitteli takapuskurissa kiinni lukemiin 2–1 päättyneessä illassa. Lokakuussa ottelu päättyi niin ikään vähämaalisesti 2–0.

Isännät aikovat pitää ykkössijastaan lujasti kiinni, mutta pisteet maistuisivat myös vieraille. Sputnikit ovat kaksi pistettä playoff-viivan alapuolella, joten Raksilaan on takuulla tulossa viimeisen päälle motivoitunut vastustaja. Ärsykettä lisäsi eilinen takaisku, kun SaiPa avasi tammikuunsa Vaasassa tappiolla Sportin ollessa parempi maalein 5–2. Tuossakin pelissä keltamustien vaarallisimpiin pelaajiin kuului Tomas Zaborsky yhdessä Teemu Ramstedtin kanssa. SaiPan epäonneksi Zaborsky ei kuitenkaan pelaa tänään, kun hänet määrättiin väliaikaiseen pelikieltoon. Mutta Kärpät ei saa keskittyä vastustajan yksilöihin, vaan on keskityttävä omaan tekemiseen. Koblizek on samoilla linjoilla.

SaiPa taistelee aina viimeiseen asti eikä heitä vastaan ole helppo pelata. Meidän täytyy olla heti valmiita ja keskityttävä omaan peliimme. Pelata yksinkertaista jääkiekkoa ja saada kiekkoa maalille.

Illan kokoonpanossa ei yllätyksiä nähdä, mutta yksi odotettu paluu kylläkin. Kapteeni Lasse Kukkonen on palannut pelikuntoon ja ottaa paikkansa Topi Niemelän viereltä. Maalilla torjuu Patrik Rybar. Kärpät joutuu vielä pärjäämään ilman nuorten MM-kisoissa pelaavia Justus Annusta, Aku Rätyä ja Aatu Rätyä. Nuoret Leijonat pelaavat vielä tänä viikonloppuna mitaleista.

Peli alkaa lauantain tapaan kello 17.00. Liput löydät helpoiten alta olevasta linkistä. Tervetuloa Raksilaan seuraamaan Kärppien vuoden avauspeliä!

Liput: Ticketmaster