13.12.2019

Oulun Kärpät koki turhauttavan pelin Vaasan Sportin kotihallissa, kun vastustaja otti itselleen puolustusvoiton ja jätti oululaiset pisteittä maalein 2–1. Kärppien maaliyritykset kilpistyivät maalivahdin suojuksiin ja myös tolpat olivat vaasalaisten puolella. Seuraavaan otteluun on viikko aikaa, jolloin joukkueella on hyvä mahdollisuus ladata akkuja.

Kärpät hakkasi päätään Sportin puolustukseen päälle 55 minuuttia, kunnes maalivahti Niko Hovinen päästi kiekon selkänsä taakse. Loppukiristä huolimatta Kärpät hävisi Kuparisaaressa maalein 2–1 (2–0, 0–0, 0–1). Vierasjoukkueen ainoasta osumasta vastasi Jari Sailio.

1.erä

Sportilla kesti vain sekunteja saada huippupaikka aikaiseksi, jonka Patrik Rybar vielä pelasti. Avauserä oli Kärppien osalta synkkä, kun omissa kolisi kahdesti eikä toisessa päädyssä kiekko pomppinut toivotusti. Peliä oli noin kahdeksan minuuttia takana, kun Turo Asplund löysi maalin edestä Antti Erkinjuntin, joka ohjasi kiekon Kärppien häkkiin. Tämän jälkeen Jussi Jokinen oli tasoittaa, mutta kova laukaus kilautti maalipuuta. Sitten isännät iskivät jälleen. Sport loi väkevää painetta, ja pitkä hyökkäys toi lopulta tulosta, kun Toni Kallela tykitti Sportin kahden maalin johtoon. Kallelan osuma jäi lopulta voittomaaliksi.

2.erä

Toinen erä oli Kärpiltä selkeästi ehjempi, mutta tulostaululle ei tullut muutoksia. Jimi Jalonen oli epäonnekas, kun puolustajan rystynosto kimposi ylärimasta ulos. Kärpät pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta niistäkään ei jäänyt hirveästi kerrottavaa. Aku Rädylle luotiin ylivoimakuvion jälkeen tontti keskikaistalta, mutta Sportin maalivahti Niko Hovinen ei murtunut. Myös Radek Koblizek joutui pettymään, kun Hovisen hanska pysäytti terävän rannelaukauksen. Edessä oli kolmas erä.

3.erä

Päätöserän juoni oli ensisekunneista selvä: Kärpät haki maaleja ja Sport puolusti johtoaan. Oululaiset rakensivat tilanteita Sportin päädyssä, mutta laadukkaita paikkoja ei meinannut millään tulla vahvan kotijoukkueen puolustuksen edessä. Kotijoukkueen viimeisenä lukkona toimi Hovinen, joka taipui ainoastaan kerran. Kun peliä oli alle viisi minuuttia jäljellä, Miska Humaloja sai laukauksen aikaseksi, josta kiekko pomppi vapaaksi jääneelle Jari Sailiolle. Silli kurotti osuman kiekkoon ja Kärpät pääsi maalin päähän. Vierasjoukkue pelasi kaksi ja puoli minuuttia ilman maalivahtia, mutta Sport kesti ja voitti ottelun 2–1.

Illan hahmo oli maalivahti Hovinen, joka torjui 26 laukausta. Patrik Rybar piti Kärpät iskuetäisyydellä ja pysäytti 25.

Valmentaja Lauri Mikkola kommentoi ottelun jälkeen illan olleen nousujohteinen. Hän antoi ansaitut tunnustukset vastustajan maalivahdille, mutta myös sisukkaalle kärppälaumalle.

Hieno peli oli. Kentällä oli tunnetta, kamppailua ja fiilinkiä. Sportilla oli vahva startti ja me pääsimme pikkuhiljaa siihen mukaan. Ensimmäinen erä oli Sportin, mutta seuraavissa pääsimme mielestäni vähän niskan päälle. Vastustajan veskari pelasi huippupelin. Tosi ylpeä pitää olla joukkueesta. Ei lamaannuttu 2–0-tilanteessa vaan lähdettiin puurtamaan sieltä ylöspäin.

Kärpät suuntaa takaisin Ouluun ja saa nyt mahdollisuuden lepuutella viikon ajan ennen seuraavaa peliä. Ensi perjantaina Oulun Energia Areenalla pelataan peli Mikkelin Jukureita vastaan ja liput ottelutapahtumaan löydät alta löytyvästä linkistä.

Liput: Ticketmaster