15.02.2023

TPS – KÄRPÄT | 0-1

Ottelun alkuasetelmat olivat erittäin kutkuttavat, sillä molemmat joukkueet olivat sarjataulukossa peräkkäin, Kärpät kahden pisteen erolla pudotuspeliviivan päällä. Ensimmäiseen erään lähdettiin keltamustien hyvin vahvalla hyökkäyspään pelaamisella ja ensimmäisen viiden minuutin aikana nähtiin muutama todella vaarallinen maalipaikka TPS-maalin edustalla. Erä kuitenkin pakettiin 0-0 ja kohti toista.

Toiseen erään tultiin TPS:n tahtipuikon mukaan. Käytännössä koko erä pelattiin puolustavaa kiekkoa, mutta mahtui mukaan myös muutama hyvä vastahyökkäys ja pyöritys. Toisen erän ainut rangaistus nähtiin heti erän alussa ja TPS kilautteli maalitolppia kahteen kertaan, mutta lukemat pysyivät taululla pyöreissä nollissa edelleen. Erän lopulla Kärpät teki hyvän käännön keskialueella ja Julius Junttila pääsi ohjaamaan kovasta syötöstä kiekon avausmaalin arvoisesti TPS-maaliin. Toiselle erätauolle siis 0-1.

Kolmas erä mentiin taas meidän tahtiin. Pelin kaksi ylivoimaa eivät tällä kertaa tuottaneet tulosta, vaikka hyviä paikkoja saatiin tuotettua molemmissa. Erän lopussa TPS yritti kammeta itsensä vielä taisteluun mukaan, mutta viimeinen muuri, Leevi Meriläinen pelaa jo kauden kuudennen nollapelinsä ja sehän luonnollisesti tarkoittaa sitä, että Kärpät matkaa takaisin Ouluun mukanaan todella tärkeät kolme pistettä. Sarjataulukko elää tietysti joka päivä, mutta tänään sijotus näyttää viidettä sijaa. Kevät on ihan kulman takana.

Viikonloppuna on luvassa haastavat pelit Raksilassa, kun HPK saapuu meidän vieraaksi tuplapeleihin. Saavu siis hallille heti perjantaina!