14.09.2019

Kärpät avasi Liiga-kauden kotiottelunsa Vaasan Sportia vastaan lauantai-illan esityksessä. Kotijoukkue oli alkuun ongelmissa, mutta Jesse Puljujärven, Tino Metsävainion ja Janne Pesosen maaleilla Kärpät nousi voittoon. Seuraavaksi pelataan keskiviikkona mikkeliläisiä vastaan.

Oulu Energia Areenan katsomoon oli saapunut yli 4600 silmäparia seuraamaan Kärppien kauden ensimmäistä kotipeliä. Vierasjoukkue Sport oli vaarallinen erityisesti avauserän, mutta kotijoukkue onnistui kääntämään pelin edukseen maalein 3–1 (1–1, 1–0, 1–0).

1.erä

Sport aloitti pelottavan vahvasti ja vyörytti kiekkoa kotijoukkueen päätyyn useita kertoja peräkkäin. Kärpät oli saada otetta juonesta, mutta vaasalaiset onnistuivat iskemään ensin. Neljännellä peliminuutilla Steven Seigo sai huippupassin Chris DeSousalta ja sijoitti kiekon tarkasti yläpeltiin.

Takaisku herätti kotijoukkueen. Seuraavaksi oli Sport-puolustuksen vuoro urakoida, kun Kärppien ykkös- ja kakkosketju loivat hyviä maalipaikkoja. Tasoitusmaali syntyikin ykkösessä viilettäneen Jesse Puljujärven lavasta. Hyökkääjä ajautui kohti kulmausta, mutta päätti kokeilla onneaan ja laukoi kohti maalia. Laukaus oli tarpeeksi nopea, eikä maalivahti Mika Järvinen onnistunut sitä pysäyttämään. Tasatilanteessa siirryttiin seuraavaan erään.

2.erä

Pelin keskimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali. 22. peliminuutilla Tino Metsävainio katkaisi Sportin syöttökuvion ja lähetti Juho Lammikon vastahyökkäykseen. Lammikko pelasi aikaa Sportin alueella ja syötti kiekon täydessä vauhdissa olleelle Metsävainiolle, joka luikerteli yksin maalivahtia vastaan ja siirsi kiekon torjujan jalkojen välistä sisään. Paikkoja oli myös lisäosumille. Mika Pyörälä ja Jakub Krejcik eivät olleet onnekkaita maalin edessä, kun Järvinen venyi komeisiin torjuntoihin. Vastakkaisessa päädyssä Patrik Rybar oli melko yksinäinen. Miehelle merkittiin erän aikana vain yksi torjunta. Kolmas erä alkoi Kärppien johdossa 2–1.

3.erä

Päätöserä käynnistyi Kärppien kannalta loistavasti. CHL:ssä ja HPK:ta vastaan ylivoima oli ollut tosi tehoton, mutta 41. minuutilla Janne Pesonen ohjasi Puljujärven vedon Järvisen taakse ja Kärpät sai pitkään kaivatun erikoistilannemaalin aikaiseksi. Erän painopiste pysyi tiukasti Sportin päädyssä, mutta välillä Rybar joutui töihin ja piti vieraat kahden maalin päässä. Lisäosumia ei enää nähty, joten Kärpät vei voiton myös kotiavauksestaan.

Rybar torjui illan aikana 19 kertaa. Järviselle merkittiin 26 pysäytystä.

Kärppien kolmannen maalin tehnyt Pesonen pelasi ensimmäisen Liiga-pelin Raksilassa kärppäpelaajana yli 11 vuoden tauon jälkeen. Tuttu ja rakas kotiyleisö antoi miehelle energiaa, mikä tuli tarpeeseen etenkin ottelun alussa, kun Sport painosti kovaa.

Kyllä siitä aina extraboostin saa. Kiva oli päästä aloittamaan kausi myös täällä Raksilassa.

Pessi kommentoi pelin jälkeen.

Kärpät sai kahdesta ensimmäisestä ottelusta maksimimäärän pisteitä ja lähestyy keskiviikkoista Jukurit-peliä itseluottamusta täynnä. Parannettavaa on kuitenkin vielä, Pesonen lisää.

Voitosta täytyy olla tyytyväinen ja nauttia siitä, mutta parannettavaa riittää. Koetetaan saada pikkujuttuja paremmaksi ja paremmaksi.

Seuraavaksi Kärpät pelaa keskiviikkona. Kotiottelussa vastassa on Jukurit, joka on kärsinyt niukat tappiot KalPalle ja Pelicansille.

Liput otteluun ovat myynnissä Ticketmasterissa. Jos lippua ei vielä ole, käy varaamassa sellainen itsellesi tämän linkin kautta.