06.11.2021

Kärpät ja KalPa tarjoilivat Oulun Energia Areenalla yleisölle viihdettä koko rahan edestä. Kärpät taisteli itsensä kolmen maalin takaa aina johtoasemaan asti, mutta voitto irtosi lopulta vasta jatkoajan päätteeksi. Axel Rindell esiintyi tehokkaasti keräämällä kasaan tehot 0+4.

Vaikka Halloweeniin on vielä aikaa, oli Kärppien ja KalPan välisen ottelun avauserä kauheaa katsottavaa, ainakin kotijoukkueen ja yleisön vinkkelistä. Lasse Lappalainen avasi vieraiden illan maalitilin ajassa 02:28, ja Trou Bourken kaksiminuuttinen hetkeä myöhemmin kostautui 0-2 maalin muodossa. KalPa lisäsi johtoaan vielä ennen erän puoltaväliä, kun Juuso Mäenpää osui niin ikään ylivoimalla. Tässä vaiheessa Stanislav Galimov sai tehdä maalillaan tilaa Joel Blomqvistille. Kärppien murheet eivät jääneet tähän, sillä ajassa 11:54 Saku Mäenalanen komennettiin suihkuun huitomisesta. Kärpät onnistui kuitenkin rauhoittamaan pelin, ja lukemat 0-3 johdattivat joukkueet pukusuojiin ensimmäiselle erätauolle.

Erätauolla keitetyt käärmesopat näyttivät tepsivän, sillä ajassa 28:06 Kärpät aloitti kirinsä Atte Ohtamaan ylivoimaosumalla. Ohtamaan positiivinen fiilis kääntyi kuitenkin aika pian katolleen, kun kapteeni komennettiin istumaan 2+10 minuutin rangaistusta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Joukkue ei kuitenkaan kapteenin rangaistuksesta lannistunut, ja muutamaa minuuttia ennen erän päätöstä Aku Räty toi Kärpät maalin päähän Topi Niemelän upeasta esityöstä. Toiselle erätauolle lähdettiin lukemista 2-3.

Kolmannessa erässä Kärpät jatkoi aiemmin viitoittamallaan tiellä, kun ensin Tuukka Tieksola tasoitti pelin rankkarista, ja erän puolivälin jälkeen Topi Niemelä tälläsi ylivoimalla taululle jo lukemat 4-3. Sarjapisteet näyttivät jo jäävän täysimääräisenä Ouluun, kunnes KalPa punnersi itsensä vielä mukaan peliin. Lasse Lappalaisen tasoitusmaali kimposi epäonnisesti Kärppien puolustuksesta ohi erinomaisen ottelun pelanneen Joel Blomqvistin. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 4-4.

Jatkoajalla kumpikin joukkue sai mahdollisuutensa, mutta Kärpät päätti käyttää omansa. Axel Rindell nappasi jo ottelun neljännen syöttöpisteensä, kun hän ja Ville Koivunen alustivat Juhamatti Aaltoselle paikan iskeä voittomaali. Iin taikurin kauden kolmas osuma syntyi takatolpalta vaivattomasti, ja Kärpät nappasi lisäpisteen taskuunsa.

Liiga siirtyy tämän illan otteluiden myötä maaottelutauolle. Kärpät pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 17.11. vierasottelussa Sportia vastaan.