19.10.2019

Oulun Kärppien kausi jatkuu tänään Kouvolaan KooKoon kotiluolaan. Tie voittoon ei ole missään tapauksessa itsestäänselvyys, ei varsinkaan, kun isäntäjoukkue lentää viiden ottelun voittoputkessa.

Tänään on jälleen vieraspelipäivä ja Kärpät hakee pisteitä Kouvolasta. Kyseessä on kärkikamppailu, sillä kouvolalaisten voittoputki on nostanut seuran Liigassa neljänneksi ja seitsemän pisteen päähän oululaisista. KooKoo lentää korkealla, sillä se on jäänyt pisteittä viimeksi 25. syyskuuta TPS:ää vastaan. Joukkueen puolustus on ollut rautainen, sillä viidessä viimeisessä pelissä omissa on soinut aina vain yhden kerran. Norjalaismaalivahti Henrik Haukeland on pelannut peleistä neljä varsin hyvällä torjuntaprosentilla 95,35.

KooKoon hyökätessä ei kannata nukkua. Kultakypärää kantava Kim Strömberg on hyvällä matkalla kohti uran piste-ennätystä, nappihankinnaksi osoittautuva Trevor Mingoia on pussittanut seitsemän maalia ja Itävallassa viime kaudella pelannut Matthew Caito on sopeutunut Liiga-arkeen nopeasti. Tämä kolmikko saanee myös tänään vastuuta etenkin ylivoimalla. KooKoo on onnistunut ylivoimalla joka neljännellä kerralla, ja tämä on Kärppien leirissä varmasti otettu huomioon.

Kärpät pelasi torstaina HIFK:ta vastaan ja sai jännittävien vaiheiden jälkeen pisteen tuliaiseksi. Kaksi tehtyä ylivoimamaalia nostivat Kärppien prosenttia ja antoivat itseluottamusta erikoistilanteisiin. Jos KooKoon ylivoima on ollut vahva, sitä on ollut myös Kärppien alivoima. Kärpät on pelannut kauden aikana 45 kertaa alivoimaisena, joista 43 on onnistuttu hoitamaan. Erinomainen maalivahtipeli sekä taisteleva puolustus ovat olleet syyt kovaan alivoimaprosenttiin 95,56. Kannattaakin seurata esimerkiksi Mikko Niemelän ja Ludwig Byströmin yhteistyötä. Kaksikko ei aina saa ansaittua huomiota, mutta heidän panoksensa on ollut Kärpille merkittävän suuri läpi syksyn.

Kokoonpanoon on tehty muutoksia. Sami Anttila, Julius Hermonen ja Jesse Koskenkorva ovat jälleen mukana ja maalilla torjuu Justus Annunen.

Peli käynnistyy kello 17:00 ja jatkuu kunnes voittaja selviää. Telia TV näyttää ottelun tuttuun tapaan suorana ja Kärppien Twitter-tilillä päivitetään pelin kohokohdat.