15.11.2019

Kärpät ja Pelicans pelasivat kolmen maalin ottelun Lahdessa, ja näistä jokainen syntyi isäntien verkkoon. Huippuvireinen maalivahti, tehokas Juho Lammikko ja joukkue isolla J:llä olivat tänään aseet jo seitsemänteen perättäiseen voittoon.

Oulun Kärpät kaataa Lahden Pelicansin maalein 0-3 (0-0, 0-0, 0-3) ja nousee samalla Liigan piikkipaikalle tasapisteisiin Tapparan kanssa. Maalivahtipeli oli molemmilla joukkueilla erinomaista, mutta lopulta vain toinen torjujista pääsi juhlimaan. Patrik Rybar torjui kaikki vedot ja sai tililleen kauden toisen nollapelinsä.

1.erä

Pelicans loi heti vaarallisia paikkoja Kärppien maalilla, joista useimmat syntyivät Juhamatti Aaltosen johdolla. Vieraat pääsivät peliin mukaan, kun tuomarit vihelsivät Pelicansille jäähyn, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta tulosta ei syntynyt. Erän paras paikka syntyi Julius Junttilalle, joka sai vastahyökkäyksessä hyvän syötön Michal Kristofilta, mutta väkevä one timer pysähtyi maalivahtiin. Kärpät pääsi vielä toisen kerran ylivoimalle. Tulosta ei syntynyt ja lopulta tauolle siirryttiin ilman maaleja.

2.erä

Pelistä ennakoitiin tasaista, mikä näkyi erityisesti toisessa erässä. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan tilanteita, mutta ainoastaan maalivahdit loistivat. Jesse Puljujärvi sai erän puolivälissä fantastisen syötön hyökkäysalueen keskikaistalle ja Atte Tolvanen onnistui sen nipin napin torjumaan. Summeri soi tauon merkiksi oikeaan aikaan, sillä Pelicans pyöritti vaarallisesti kiekkoa Kärppien maalilla ja oli todella lähellä avausosumaa.

3.erä

Ottelun maalit jäivät päätöserään. Ossi Ikosen jäähy oli kohtalokas Pelicansille, kun ottelun voitto-osuma syntyi Kärppien pelatessa ylivoimaa ja lokakuun pelaajaksi valitun Juho Lammikon lavasta. Michal Kristofille rakentui laukaisupaikka ja Lammikko ohjasi kiekon ohi Tolvasen. Maalin jälkeen alkoi kova johtoaseman puolustelu, joka kesti loppuun asti ehjänä kiitos Patrik Rybarin erinomaisten torjuntojen. Loppuminuuteilla Pelicans otti riskin ja käski maalivahtinsa pois, joka johti historialliseen Kärppien maaliin. Puljujärvi syötti Pyörälälle, joka tähtäsi omalta alueelta ja sijoitti kiekon tyhjiin. Pyörälän runkosarjamaalimäärä nousi 176:een ja nyt seuraennätys on täysin hänen nimissään. Oliko kohtaloa, että Julius Hermonen teki hetken kuluttua Liiga-uransa avausmaalin? Nuorukainen pinkoi ylivoimahyökkäykseen ja laukoin tarkasti kiekon ohi maalivahdin.

Rybar torjui läpi ottelun varmasti ja ilman panikointia. Hän tarvitsi kauden toiseen nollapeliinsä 18 torjuntaa. Tolvanen oli toisessa päädyssä kiireisempi ja onnistui pysäyttämään 32 vetoa.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner nosti pelin jälkeen Rybarin komean suorituksen. Tieto Suomen jalkapallomaajoukkueen urotyöstä oli rantautunut myös Lahteen, ja Mamba liittikin kaksi historiallista hetkeä samaan haastatteluun.

Olemme saaneet koko kauden nauttia upeasta maalivahtipelistä ja tämä ilta ei tehnyt poikkeusta. Tiukka ja kova taistelu. Historiallinen päivä, Huuhkajat menevät arvokisoihin ja Mika Pyörälä nousee kaikkien aikojen maalitykiksi Kärppäpaidassa.

Kärpille nollapeli oli jo seitsemäs tällä kaudella ja toinen perättäinen. Ennen maajoukkuetaukoa HIFK jäi nollille Justus Annusen turvin ja nyt Kärpillä on huomiseen TPS-peliin käytettävissä kaksi tulikuumaa torjujaa.

Kärpät ja TPS pelaavat huomenna ensimmäistä kertaa tällä kaudella vastakkain. Kärpät on nyt seitsemän ottelun voittoputkessa ja sille haetaan huomenna jatkoa ja sementoidaan paikkaa Liigan kärjessä. Ennen ottelun alkua Lammikko palkitaan lokakuun parhaan pelaajan valinnasta. Saavu paikalle kannustamaan Kärpät voittoon!

Liput: Ticketmaster