05.02.2020

Kärpät haki tylyn voiton Lahdesta keskiviikkoiltana. Mikko Niemelä ja Juho Lammikko juhlivat kahden maalin iltoja, Miihkali Teppo kirjautti kaksi syöttöpistettä debyytissään. Voitolla Kärpät puhkaisi sadan pisteen rajapyykin runkosarjassa.

Ottelun avauserä oli pelillisesti Kärppien, mutta maaleja erässä ei nähty. Kärpät rakenteli useita hyviä laukaisupaikkoja aivan lahtelaismaalin tuntumaan, mutta Atte Tolvanen pysäytti erässä kaikki yhdeksän maalia kohti tullutta laukausta. Kärpät pääsi kerran hieromaan ylivoimaansa avauserässä, mutta tulosta ei vielä tullut. Erän lopussa Jesse Puljujärvelle tuomittiin kaksiminuuttinen pelin viivyttämisestä, kun hyökkääjä ohjasi purkukiekon ilmasta katsomoon. Toinen erä käynnistyi Pelicansin ylivoimalla.

Toinen erä oli lähes täysin yhtä päätä. Kärpät aloitti illan maalinteon ajassa 24:22, kun Juho Lammikko iski kauden 18. maalinsa komealla rannelaukauksella. Seuraavan viidentoista minuutin aikana verkkoa heilutti viisi Kärppää lisää, kun Mikko Niemelä, Jesse Puljujärvi, Ludwig Byström, Jesse Koskenkorva ja Radek Koblizek onnistuivat maalinteossa. Pelicansin maalin suulle luisteli Kärppien viidennen maalin jälkeen Oskari Parviainen. Mainitsemisen arvoista on myös, että Kärppä-debytantti Miihkali Teppo kirjautti erässä kaksi syöttöpistettä, kun mies alusti Niemelän ja Koskenkorvan osumat. Ludwig Byströmin tilastoissa oli maalin lisäksi kaksi syöttöpistettä.

Vierasjoukkue ei tuntenut armoa ottelun päätöserässäkään, vaan Pelicansin arkkuun hakattiin vielä pari naulaa lisää. Erän alkuun illan toisen osumansa iski Juho Lammikko, ja ennen erän puoltaväliä päästiin juhlimaan Mikko Niemelän kauden kuudetta osumaa. Maalin myötä Niemelä rikkoi oman henkilökohtaisen yhden kauden piste-ennätyksensä. Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta, kun oululaislähtöinen puolustaja iski kaksi maalia samana iltana. Täysin ilman maaleja ei kotijoukkuekaan jäänyt, sillä Waltteri Merelä onnistui pilaamaan Justus Annusen nollapelin ajassa 58:58. Merelän maalin syötti Sakke Hämäläinen, jolle tehopiste oli uran ensimmäinen Liigassa.

Kärpät nousi voitollaan 102 sarjapisteeseen, ollen ensimmäinen joukkue kuluvalla kaudella joka tuon rajapyykin rikkoo. Toisena oleva Tappara on kymmenen pisteen päässä.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kärppien virkaa tekevä päävalmentaja Lauri Mikkola näki joukkueensa pelanneen tasaisen vahvan ottelun. Toista erää leimasi jopa poikkeuksellinen tehokkuus.

Oltiin kärsivällisiä pelin kanssa. Ensimmäisessä erässä oli jo paljon tontteja, ja toisessa erässä saatiin sitten tehokkuus mukaan. Olimme onnekkaita, että noinkin paljon (maaleja) saatiin toiseen erään.

Katso lehdistötilaisuus:

Kärppien viikko jatkuu perjantaina Tampereella, kun joukkue kohtaa huippukamppailussa sarjakakkosen, Tampereen Tapparan.