29.04.2023

 Puolustaja Victor Berglund ja Kärpät ovat solmineet kevääseen 2025 ulottuvan pelaajasopimuksen. Ruotsalaissyntyinen Berglund tuli Liiga-yleisölle tutuksi, kun hän siirtyi viime joulukuussa Helsingin IFK:n riveihin. Loppukauden aikana hän ehti pelata 29 runkosarjaottelua, joissa hän iski tehot 2+18=20. Playoffs-otteluita kertyi yhteensä 10 kappaletta tehoin 0+4.

Berglund, 23, on alunperin Svedjeholmens IF:n kasvatti, mutta siirtyi jo juniorina edustamaan MODO Hockeyn organisaatiota. Hän pelasi MODO Hockeyn paidassa aina kauteen 2019-2020 saakka. Kesäkuussa 2020 hän teki kolmivuotisen NHL-tulokassopimuksen Boston Bruinsin kanssa, mutta pelasi kauden 2020-2021 lainalla SHL-joukkue Luleå HF:ssä.

2021-2022 puolustaja edusti hänet kesällä 2017 varanneen Boston Bruinsin farmijoukkuetta. Pääosin mies pelasi AHL-joukkue Providence Bruinsissa, mutta pelejä kertyi myös ECHL:ssä.

Berglundilla on kovat odotukset ensi kaudeksi.

”Kärpät on iso seura, joka pyrkii aina olemaan Liigan kärkeä. Haluan olla osa sitä, ja uskon sopeutuvani hyvin joukkoon, sillä olen itsekin pohjoisen poikia. Kärpät saa minusta kiekollisen pakin, joka tykkää liikuttaa kiekkoa nopeasti ja liittyä mukaan hyökkäyksiin. Hyökkäyspään vahvuuksiani ovat ylivoima ja pelinluku.”

Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkosen mukaan ruotsalaispuolustaja tuo monipuolisuutta kokeneeseen pakistoon.

”Berglund on hyvässä iässä oleva luisteluvoimainen pelaaja. Hän tuo peliin hyvää kiekon liikuttamista ja rightin kätisyydellään hyviä vaihtoehtoja erikoistilannepelaamiseen.”