04.01.2020

Verkko heilui Oulun Energia Areenalla, kun Kärpät kaatoi vieraaksi saapuneen SaiPan. Kova kotijoukkueen puolustus ei antanut palaa vieraille, kun koko joukkue malttoi pelata tiiviisti ja maalivahti oli jälleen huippuvireessä. Nyt katseet kääntyvät kohti ensi viikonloppua.

Oulun Kärpät pelasi kapteeni Lasse Kukkosen johdolla vakuuttavasti lauantai-illan herkkupalassa, kun Lappeenrannasta tullut SaiPa nujertui lukemin 3–0 (1–0, 2–0, 0–0). Toisen erän alku oli käänteentekevä, kun Kärpät triplasi nopeasti johtoasemansa. Viimeisenä lukkona toimi Patrik Rybar, joka torjui kauden neljännen nollapelinsä.

1.erä

Kärpät avasi pelin hyvällä tempolla ja liikutti kiekkoa rivakasti teipistä teippiin. Alkuminuuteilla ei kuitenkaan helähtänyt, mutta lopulta ajassa 9:17 Raksilan kotiyleisö sai juhlia. Shaun Heshka lähetti vastahyökkäykseen Tino Metsävainion, joka taitavalla harhautuksella sai luotua itselleen laukaisun. Yläkulmassa pöllysi ja Verkko heiluu! -kappale lähti kaiuttimista soimaan. Kärpät sai mahdollisuuden toiseen osumaan, kun Jesse Puljujärveä koukittiin läpiajossa ja tuomarit antoivat tästä rangaistuslaukauksen. Puljujärvi kokeili rankkaria maalivahdin patjojen välistä, mutta Karolus Kaarlehto oli hyvin mukana. SaiPan erän paras paikka tuli viimeisellä minuutilla, kun läheltä lähtenyt veto kilahti ylärimaan.

2.erä

Erätauon jälkeen SaiPa joutui heti ongelmiin, kun ensimmäisellä minuutilla jäähyboksin ovet aukesivat kahdesti. Kärpät käytti kahden pelaajan ylivoiman hyväkseen, kun Jussi Jokinen löysi Juho Lammikon vapaana maalin edestä. Maali oli porilaiselle kauden 11. Parin minuutin päästä Kärpät onnistui uudelleen. Shaun Heshka oli ensimmäisenä Miska Humalojan laukauksen irtokiekossa ja sai siirtää isännät turvalliseen kolmen maalin johtoon. Kärpät sai luotua reilusti enemmän tilanteita kuin lappeenrantalaiset, mutta lukemiin ei tullut enää muutoksia.

3.erä

Kotijoukkue metsästi hanakasti neljättä osumaansa kuten myös SaiPa kavennusta. Maalivahdit nousivat kuitenkin isoon osaan, eivätkä verkot enää venyneet. Erän puolivälissä Mikko Niemelä näytti, ettei hyvä puolustaja pelkää ikinä kiekkoa ja teki tärkeän blokkauksen. Naamaan osunut laukaus ei kuitenkaan pitänyt miestä sivussa kuin muutaman minuutin, ja Mise pääsi pienen jäähdyttelyn jälkeen takaisin kaukaloon. SaiPa haki kahden minuutin ajan avausosumaa ilman maalivahtia. Puljujärvi oli lähellä maalia, mutta kiekko lirui vain sentin verran tolpan vierestä. SaiPa tykitti ja tykitti, mutta Rybar kesti loppuun asti ja Kärpät voittaa pelin 3–0.

Illan tehokkain pelaaja oli maalin ja syötön kerännyt Heshka. Patrik Rybar ei joutunut venymään ihmeisiin ja piti veräjänsä tyylikkäästi puhtaana ottamalla 16 torjuntaa. Karolus Kaarlehto oli reilusti kiireisempi 32 pysäytyksellään.

Kokoonpanoon palannut ja nyt neljällä eri vuosikymmenellä Kärpissä pelannut Lasse Kukkonen kommentoi, että hyvä tiivis joukkuepeli oli ratkaisevassa roolissa.

Saatiin hyvä startti peliin. Ensimmäisessä erässä ei saatu vielä toista maalia tehtyä, mutta toisessa saatiin pari hyvää onnistumista ja rikottua kaverin peli-iloa. Jaksettiin tehdä töitä yhdessä ja pysyimme kärsivällisinä eikä lähdetty pakottamaan peliä. Maltoimme pelata suunnitelman mukaisesti. Me halusimme hyvää yhteistyölätkää, missä ollaan aktiivisia ja työteliäitä, ja uskon sen tehneen pienen eron tänään.

Kärpät saa huilata alkuviikon ja valmistautua kahden pelin viikonloppuun. Perjantaina joukkue suuntaa Turkuun ja palaa takaisin kotiin lauantaiksi, kun Ilves saapuu vierailulle. Lauantaina luvassa on jotain spesiaalia, josta yksi vihje nähtiin Kärppien somessa eilen perjantaina.

Liput: Ticketmaster