09.10.2020

Kärpät kohtaa tänään sarjan kolmannessa runkosarjaottelussaan Helsingin IFK:n. Vierasottelu Nordiksella alkaa kello 18:30. 18-vuotias puolustaja Kasper Puutio tekee Liiga-debyyttinsä, ja maalitolppien välissä nähdään jälleen pienen tauon jälkeen Patrik Rybar.

Liiga starttasi viime viikon torstaina Kärppien ja HPK:n välisellä kohtaamisella Hämeenlinnassa. Toissakevään finaaliparin taistelu päättyi varsinaisella peliajalla Kärppien voittoon 2-4. Pelit jatkuivat lauantaina kotiavauksella KooKoota vastaan. Kärpät esiintyi vahvasti Lasse Kukkosen peliuran viimeisessä Liiga-ottelussa ja peittosi vierasjoukkueen lukemin 3-1.

Sarja jatkuu oululaisten osalta tänään perjantaina, kun edessä on kahden vierasottelun viikonloppu. Ensitöikseen Kärpät mittelee HIFK:ta vastaan Nordiksella, ja huomenna lauantaina joukkue suuntaa Lahteen, Pelicansin vieraaksi.

Tämäniltaisella isäntäjoukkue HIFK:lla on allaan kolme ottelua, joista se on voittanut kaksi. Joukkueet ovat tällä hetkellä tasapisteissä, Kärpillä yksi peli IFK:ta vähemmän pelattuna.

Kärpät vei nimiinsä joukkueiden edellisen runkosarjakohtaamisen helmikuussa Nordiksella maalein 1-4.  Kyseessä oli joukkueiden välisistä kohtaamisista kuudes kuluneella kaudella, ja Kärpät oli ennen tätä joutunut taipumaan helsinkiläisille kolmesti. 

HIFK-hyökkääjä Jere Sallinen on aloittanut kauden tehokkaasti, iskien kolmeen otteluun tehot 1+4=5. Tämä pistemäärä oikeuttaa tällä hetkellä pistepörssin ykkössijaan. Kärppien tähän mennessä tehokkain on puolestaan ollut hyökkääjä Otto Karvinen pistein 2+1=3.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan kahden suurseuran kohtaamisessa on aina mukana erityistä eksotiikkaa.

Kyseessä on joukkueiden lisäksi myös seurojen ja kannattajien välinen kamppailu. HIFK:lla on jälleen kerran huippujoukkue kasassa, ja on varmasti yksi sarjan ennakkosuosikeista.

Yksi helsinkiläisseuran kuumimmista nimistä on tällä hetkellä vasta 19-vuotias, NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella Florida Panthersin riveihin kaapattu hyökkääjä Anton Lundell. Lisäksi joukkuetta tähdittävät muun muassa NHL:stä lainalla pelaavat hyökkääjät Emil Bemström ja Antti Suomela.

Manner kuvailee illan isäntäjoukkuetta kovaksi kaksinkamppailujoukkueeksi.

HIFK on kovasti maalille pelaava ja maalin edustaa puolustava joukkue, joka tekee paljon töitä.

Kokoonpanossa nähdään tänään kaksi ensiesiintymistä. Puolustaja Kasper Puutio tekee tänään Liiga-debyyttinsä, ja hyökkääjä Jesse Koskenkorva puolestaan pelaa kauden ensimmäisen Liiga-ottelunsa. Maalivahtikaksikkona nähdään pienen tauon jälkeen tuttu parivaljakko Patrik RybarJustus Annunen.

HIFK – Kärpät kello 18:30 alkaen Helsingin Nordiksella! Ottelu on katsottavissa suorana Telia TV:stä, C Moresta sekä maksutta myös Subilta.