09.03.2022

Kärpillä on takanaan seitsemän sarjapisteen peliviikko, kun se nappasi kolmen pisteen voitot Porin Ässistä sekä Mikkelin Jukureista, ja lauantain kotimatsista Helsingin IFK:ta vastaan irtosi piste. 54 pelatun ottelun jälkeen Kärpät on pistekeskiarvon mukaan määräytyvän sarjataulukon sijalla 8.

Tänään Kärpät starttaa kahden vierasottelun peliviikkonsa Lahdesta. Vastassa on sarjassa parhaillaan yhdentenätoista majaileva Pelicans. Viikon toinen ja viimeinen matsi pelataan perjantaina Nordiksella, missä Kärpät saa tilaisuuden revanssille HIFK:ta vastaan.

Ennen tätä iltaa Kärpät ja Pelicans ovat pelanneet kuluvalla kaudella vastakkain kolmesti. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran lokakuussa Lahdessa. Tuolloin kolme sarjapistettä jäi Isku Areenalle. Vajaa viikkoa myöhemmin Raksilassa Kärpät oli voittomaalikilpailun jälkeen vahvempi lukemin 3-2. Viimeisin keskinäinen mittelö käytiin niin ikään Raksilassa, missä Kärpät jätti lahtelaiset nollille. Tämän jälkeen Pelicans on oululaisseuran tapaan vahvistanut rivejään hankkimalla muun muassa Jokereista tuoreen olympiakultamitalisti Hannes Björnisen.

Hyökkääjä Rudolf Cervenylle illan ottelu on uran ensimmäinen kärppäpaidassa. Cerveny on sijoitettu ykköskentälliseen Julius Junttilan ja Juhamatti Aaltosen keskelle. Maalia vartioi tänään Libor Kasik. ”Kymppitilin” täyttymisen vuoksi hyökkääjä Saku Mäenalanen on yhden ottelun pelikiellossa. Kultakypärää kantaakin tänään kakkosketjun oikeassa laidassa pelaava ruotsalaishyökkääjä Petter Emanuelsson.

Kärpät Lahdessa:

Junttila – Cerveny – Aaltonen
Pyörälä – Bourke – Emanuelsson
Koivunen – Kalapudas – Hermonen
Slepets – Hyry – Räty

Byström – Paaso
Ronkainen – Musin
Sklenicka – Niemelä M
Rindell

Kasik
(Blomqvist)

Pelicans – Kärpät alkaa kello 18:30. Ottelua on mahdollisuus seurata C Moresta sekä Radio City Oulun Kiekkoradiosta!