10.10.2020

Kärpät jatkoi Liigassa puhtaalla pelillä, kun HIFK kaatui eilen Nordiksella numeroin 3-7. Vierastupla päättyy tänään Lahden Pelicansin vieraana. Justus Annunen palaa kaukaloon pitkän tauon jälkeen.

Eilinen ottelu tuskin jätti yhtäkään Kärppien kannattajaa kylmäksi. Seitsemän maalin ilta Nordiksella on harvinen näky. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner lausui ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa painavia sanoja Liigan tilasta poikkeusaikoina ja ilmaisi kiitollisuuttaan kannattajille.

Me olemme etuoikeutetussa asemassa, kun olemme saaneet omasta harrastuksestamme ammatin. Me ei käydä töissä lainkaan, vaan saamme joka päivä elää unelmaamme. Haastavina aikoina tuon pitää näkyä entistä suurempana kunnioituksena tätä ympäristöä ja kannattajia kohtaan. Voimme kiittää hallille tulevia kannattajia esiintymällä sillä tavalla, että ihmiset haluavat tulla peleihin uudestaan ja uudestaan.

Onnistumisia nähtiin perjantai-iltana erittäin laajalla rintamalla, kun peräti 14 eri pelaajaa kirjautti tehopisteitä. Illan maalinteon aloitti Otto Karvinen, joka on totuttu näkemään kovassa iskussa alkukauden peleissä. Mannerin mukaan Karvinen on kovan työn tuloksena löytänyt peliinsä määrätietoisuutta ja sitä kautta onnistumisia.

Ode on pala kerraallaan saanut piirrettyä itsestään pelaajan, mikä hän nyt on. Hyvin luisteleva, monipuolinen, uhrautuva ja nöyrä valmentajan unelmapelaaja. Työmäärän kautta hän on oppinut tuntemaan itseään ja kontrolloimaan sitä hänen pelistään löytyvää aggressiota. Arjen työmäärä on ihan valtava.

Manner lisää vielä loppuun, että samat sanat voisi lausua myös Karvisen ketjukaverista, Jari Sailiosta.

Illan isäntä Pelicans vahvisti rivejään kauden alla muutamilla lainapelaajilla Pohjois-Amerikasta. Puolustusta leventävät Pittsburgh Penguinsin Niclas Almari ja Buffalo Sabresin Oskari Laaksonen. Hyökkäyspäähän lainalle saapuivat Montreal Canadiensin Jesse Ylönen ja Tampa Bay Lightningin Otto Somppi. Mielenkiintoisin väliaikaisella sopimuksella pelaavista pelaajista lienee kuitenkin Ryan Lasch, joka solmi Pelicansin kanssa ottelukohtaisen sopimuksen, harjoiteltuaan joukkueen mukana alkusyksyn. Pelicans on Mannerin mukaan erittäin iskukykyinen.

Pelicans on hyvin liikkuva ja pelirohkea joukkue, sitä kautta heissä on paljon samaa kuin meissä. Jos heidät päästää hurmostilaan tai antaa mahdollisuuksia vastaiskuille, niin he ovat varmasti vahvoilla.

Annunen palaa tolppien väliin – Räty nelosen keskelle

Kärppien molemmat maalivahdit saivat terveen paperit juuri ennen nyt käynnissä olevaa vierasreissua. Patrik Rybar torjui voitokkaasti eilen, ja tänään on Justus Annusen vuoro. Kärppien maalivahtiosasto on osoittanut leveytensä myös kahden kärkivahdin takana, kun Joel Blomqvist torjui voitot kauden kahdesta ensimmäisestä ottelusta.

Toinen muutos kokoonpanossa löytyy nelosketjusta, kun Aatu Räty hyppää Janne Kuokkasen ja Radek Koblizekin väliin. Kärpät tänään:

Pelicans – Kärpät tänään Lahdessa Isku Areenalla kello 17:00. Ottelu suorana lähetyksenä C Moresta.