28.09.2024

KÄRPÄT – TAPPARA | 5-8

Yleisöä: 5645

Lauantai-ilta Raksilassa ei päättynyt iloisiin kotijoukkueen juhliin, vaan vierailija Tappara oli tylyn tehokas ja vei pisteet kotiin.

Itse ottelu alkoi hieman samaan tyyliin kuin perjantainenkin ottelu. Kärpät tuli otteluun sisään huonommin kuin Tappara. Kirvesrinnat pääsivät liian helposti 0-3 johtoon jo ensimmäisessä erässä. Kärpät kuitenkin pystyi ravistelemaan itsensä takaisin taistelemaan voitosta tekemällä kaksi maalia ensimmäisen erän aikana. Näistä vastasivat Teemu Turunen sekä Austin Rueschhoff. Erätauolle mentiin 2-4 lukemissa.

Ottelu seurasi hyvin vuoristoratamaista kaavaa loppuun asti, sillä toisessa erässä Kärpät kaivoi uuden vaihteen ja tulivat tasoihin. Erän aikana pelattiin sekä yli-, että alivoimaa ja onnistuneiden alivoimien jälkeen Petolaumalla oli selkeästi uutta energiaa taisteluun. Kärppien maaleista vastasivat Martin Jandus ja Patrik Virta.

Kolmannen erän alussa Kärpät meni johtoon Teemu Turusen illan toisella, mutta vain muutama hetki sen jälkeen Tappara tasoitti ottelun. Kärpille tarjottiin mahdollisuutta siirtyä johtoon kun Ben Tardifia rikottiin rangaistulaukauksen arvoisesti. Tapparavahti Kohonen kuitenkin piti pintansa ja torjui Tardifin yrityksen. Ajassa 47:32 Tappara meni jälleen johtoon Oiva Keskisen maalilla. Ottelun loppuhetket Kärpät haki tasoitusmaalia kaikin keinoin, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tappara onnistui vielä kahteen kertaan sijoittamaan kiekon tyhjään maaliin ja sinetöimään voittonsa.

Ottelun jälkeen Kärppien kopissa käytiin n. 10 minuutin mittainen keskustelu pelaajien kesken siitä, kuinka joukkueena ja yksilöinä täytyy nostaa tasoa, jos halutaan alkaa voittamaan kärkijoukkueita vastaan pelattuja otteluita. Esille nostettiin myös otteluiden aloitus, pelaajat eivät olleet tyytyväisiä omaan tekemiseen näissä alkukauden peleissä.

Nyt otetaan päivä happea ja sitten siirrytään ensi viikon haasteisiin. Kärpät pelaa ensi viikon kokonaan vieraissa, ja vastaan asettuvat HPK, HIFK sekä TPS. Tervetuloa kannustamaan Kärppiä 💛